3 poäng mot Västerås

1:a perioden var väldigt fartfylld och det skapades chanser direkt. Mora hade den högsta växeln och redan 1:19 in i perioden så satte Andreas Stene pucken bakom Västerås målvakt efter en retur. Mora var det bätre laget och man hade ett flertal chanser til men man lyckade inte få in pucken i mål. Men innan periodvilan så lyckades dock Västerås kvittera till 1-1 innan periodvilan.

I den 2:a perioden så fortsatte Mora vara det bättre laget. Mora hade den högsta farten på skridskorna och man åkte helt enkelt sönder gästerna. Detta skulle till slut ge utdelning då Alexander Hilmersson skör ett skott som Västerås målvakt inte kunna hålla och Jacob Nilsson höll sig påpassligt framme och gav Mora ledningen med 2-1. Mora ökade även på ledningen till 3-1 ett par minuter senare genom Kevin Gagné. Mora kunde inte hålla den ledningen till periodvilan utan Västerås kunde reducera till 3-2 innan periodsignalen ljöd.

3:e perioden kom Västerås ut lite hetare och snabbare på skridskorna. Man hittade varandra bättre i passningsspelet. Redan 2:31 in perioden kvitterade Västerås och det blev nerv i matchen. Matchen stod sedan och vägde, båda lagen skapade en del chanser innan Patrik Karlkvist fick ett fri läge och satte det viktiga ledningsmålet 4-3. Mora spelade sedan säkert och stabilt å tillät inte Västerås att komma till med några vassa chanser utan man tryckte ut dom i kanterna och man kunde kontrollera spelet. Mora fick sedan ett powerplay och där kunde man avgöra matchen iom att Andreas Stene satte 5-3.

Mora ligger nu på 6:e plats med 72 poäng, en poäng efter ärkerivalen Leksand som har 73 poäng.