3:e nollan för Jacob

4 500 personer såg när Mora tog ytterligare 3 poäng hemma mot Asplöven i säsongens enkronas match.

1:a perioden bjöd inte på någon vidare hockey från något av lagen. Det var mer kamp än skönspel. Mora fick chansen ganska omgående i perioden då man fick ett powerplay redan efter 1:16 men man fick inte till spelet alls. Efter 11:45 fick man återigen chansen i powerplay och denna gång utnyttjade man detta tillfälle och efter ett bra tryck i anfallszon fick Daniel Hermansson pucken och klippte till direkt vilket gav Mora ledningen med 1-0.

I den andra perioden hade Mora det mesta av spelet men man ställde också till det för sig stundtals. Man drog på sig två utvisningar inom en kort tidsperiod och Asplöven var ytterst nära till och kvittera men Jacob Johansson storspelade i mål. Mora skapade även dom ett flertal heta chanser men Asplövens målvakt var även han bra med i matchen.

I den tredje perioden blev det mer spännande än i de först två perioderna. Detta berodde på att det föll en del utvisningar på hemmaspelare och att Asplöven etablerade stundtals ett bra tryck i Moras zon. Asplöven fick chansen 2 gånger i spel fem mot fyra och man fick även chansen i spel 5 mot 3 i 22 sekunder. Mora höll undan genom hårt arbete och bra lagmoral. I slutet av perioden plockade Asplöven ut målvakten i ett desperat försök att få till en kvittering men det straffade sig som brukligt iom att Emil Beijmo skickade in pucken i tom kasse när det återstod 1:13 av perioden och han punkterade därmed matchen.