5 raka mål bäddade för Moraseger

aleardi engvall brome

0-2 till Timrå efter 5,5 minuters spel och Mora hängde inte alls med i början av matchen. Timrå var riktigt heta och man fick göra i princip som man ville på isen. Timrå tog även snabbt ledningen med 0-1 redan efter 1,19 in i perioden efter att pucken letat sig in efter ett backskott från Mattias Nilsson. Dryga 4 minuter senare ökade man även på till 0-2 genom Ludvig Nilsson efter att Mora missat i markeringen framför eget mål. Mora spelade upp sig i den senare halvan av perioden men man skapade inte några vidare chanser framför mål.

I den andra perioden var det dock Mora som hade mer fart och betydligt vassare chanser framför mål. efter 5 minuters spel så fick man även spela powerplay och man utnyttjade också den möjligheten och det skulle bli början på en rolig kväll. Man satte ett rejält tryck i Timrås zon och Alex Aleardi kunde till slut direktskjuta in reduceringen till 1-2 efter en passning från Mathias Bromé. Minuterna senare var det återigen dags för powerplay för Mora och man nyttjade även den till fullo. I en rörig situation framför mål med många returer lyckades Emil Aronsson tillslut få pucken över mållinjen och 2-2 lyste på resultattavlan inför periodvilan.

Inledningsvis av den tredje perioden var det Timrå som hade kontrollen och snurrade stundtals rätt friskt i Moras zon. Mora höll undan Timrå och styrde ut dom i kanterna och man lät dom inte parkera framför mål utan man tryckte undan dom. Timrå fick dock ett ypperligt tillfälle till att återigen ta ledningen i matchen i och med ett friläge men istället var det Mora som kontrade genom Pierre Engvall som distinkt satte 3-2 med ett välplacerat handledsskott. Fyra minuter senare var det återigen dags för Mora att öka på sin ledning ytterligare till 4-2, denna gång genom Alex Aleardi i powerplay igen. När det återstod drygt 2 minuter av matchen plockade Timrå i ett sista försök för att få till en reducering ut sin målvakt och fick in en sjätte spelare på isen och därmed hoppades man på att få till en reducering. I stället var det Mora som definitivt satte spiken i kistan genom Pierre Engvall som gjorde sitt andra mål för matchen och Moras 5:e mål för matchen till ställningen 5-2 i öppen kasse.

Noterbart är att både Pierre Engvall och Alex Aleardi stod för 2 mål var och att Mathias Bromé stod för 3 assist…..

Mora IK – Timrå IK 5-2  (0-2, 2-0, 3-0)

Första perioden
01:19 0-1 Mattias Nilsson