Äntligen seger uppe i Haparanda

Mora tog bussen upp i måndags till Haparanda för att ta sig an Asplöven på onsdagen. Mora, sm aldrig lyckats vinna i Ica Arena vände ett 2-0 underläge till seger med 3-2 efter förlängning.

Första perioden var ingen bra period sett från Mora ögon. redan 4.27 in i första perioden tog Asplöven ledningen genom Elias Edström. Pucken tog olyckligt på en Moraspelare men målet tilldömdes Elias. Mora var som de senaste matcherna uddlösa framåt men när man fick ett powerplay skapade man ett ordentligt tryck i Asplövens zon men man fick inte in pucken i mål. Asplöven kunde genom Lars Bryggman öka på sin ledning till 2-0 med endast 7 sekunder kvar av första perioden.

I andra perioden gick tempot ner avsevärt och man kan knappt kalla det för hockey, så dåligt spel var det. Men när det återstod dryga fem minuter av andra perioden så fick Mora press i anfallszon och man lyckades styra in pucken i nätet bakom mål. Asplöven tilldömdes en straff strax efteråt men Jacob Johansson hade inga större problem med den straffen.

Tredje perioden startade i ett rasande tempo. Asplöven fick ett friläge direkt och som tur var gick avslutet över målet. Mora började efter det att jobba sig i matchen mer å mer. Linus Johansson lyckades efter dryga elva minuter in i perioden få in pucken i målet å reduceringen var ett faktum, 2-1.
Tre minuter senare var det dags igen men då genom Jacob Nilsson efer en styrning på skottet från Alexander Deilert.

Matchen gick till förlängning och dryga minuten in i förlängningen så hittade Jacob Nilsson rätt igen med ett rappt handledsskott.