Åter en ny förlust trots ledning

Mora åkte upp till Timrå med förhoppningen om att kunna säkra playoffplatsen man besitter för tillfället. Man hade behövt att ta en poäng minst för att säkerställa detta.

Första perioden satsade båda lagen framåt och det var en fartfylld hockey som spelades i EON Arena mellan två lag i desperat behov av poäng. Det som hindrade pucken att gå in bakom målvakterna var just målvakterna samt ett antal ramträffar. Att det var en jämn period visar skottstatistiken på 10-7 till Timrå.

Andra perioden började Mora bäst inledningsvis, mycket tack vare den start man fick då Jacob Nilsson gled in från kanten å drog iväg ett handledsskott som letade sig upp i krysset bakom Timrås målvakt 0-1. Nämnde Timrå jobbade sig sedan in i matchen mer å mer men Mora stack iväg i en kontring och Emil Aronsson satte 0-2 efter en fin dragning. Mora hade bud på ännu ett mål men efter videogranskning så dömdes målet bort för spelare i målgården. Timrå tog efter det för sig mer å mer och man kunde till slut också reducera till 1-2 efter en ytterst tveksam situation framför mål.

Mora såg ut i tredje perioden som att man hade fullständig koll på matchen men man kanske överskattade sig själva lite grann. 11:48 skickade en Timrå spelare iväg ett löst skott som lite tursamt för dom letade sig in bakom en annars storspelande Jacob Johansson och kvitterade till 2-2. Mora fick strax efter reduceringen chansen i powerplay men då drar Andreas Stene på sig en utvisning för slashing. I följande tekning i offensiv zon för Timrå skickade en Timråspelare iväg pucken mot mål och den letade sig in bakom en skymd Jacob Johansson och man tog ledningen med 3-2. Mora plockade i slutet av perioden ut målvakten men det hjälpte föga.

Mora måste ta minst en poäng hemma mot Almtuna för att vara riktigt säkra på fortsatt spel denna säsong, annars måste man lita på en del andra lag.