Borlänge straffade Mora IK

Spelmässigt stort övertag mot Borlänge men ändå förlust efter straffar. Borlänge vann pga att de var mycket mer effektiva i sina avslut och man hängde också den avgörande straffen.

I den första perioden syntes det att det var första träningsmatchen för i år. Mycket vilja och ibland också bra fart men det var också en hel del felpass. Mora var något hetare och fick in ledningspucken efter 4:46 genom Alex Aleardi via köksvägen med en backhand. MOra hade ett flertal ytterligare lägen men ineffektiviteten infann sig. Borlänge var inte direkt ofarliga i sina anfall. Mattias Pettersson tvingades till några riktigt bra räddningar innan periodvilan.

i den andra perioden fick Mora en riktig drömstart där man redan efter 47 sekunder kunde öka på ledningen till 2-0 genom förra säsongens Borlängespelare men nu i Mora IK Mats Hjort via en passning från Mattias Bromé. Mora ägde den andra perioden spelmässigt och man kunde ha avgjort matchen redan då men istället kom Borlänge in i matchen och kunde reducera till 1-2 via en styrning efter 4:17. Borlänge skulle även kvittera innan periodvilan och via ett friläge satte man pucken bakom Mattias Pettersson.

Den tredje perioden var mest ett ställningskrig och tempot gick ner betydligt. Mora fortsatte att äga isen men man fick inte in pucken bakom Borlängemålvakten. Matchen gick till förlängning och man spelade 3 mot 3. Förlängningen förblev även den mållös och matchen gick till förlängning där Borlänge drog det längsta strået.