Bra start i SCA cupen mot Sundsvall

Mora vann ganska enkelt mot Sundsvall med 4-2 i inledningsmatchen för SCA Cupen.

I den första perioden var det Mora som höll i taktpinnen mot Sundsvall. Man kom ut med fart och frenesi och man hade tryck mot Sundsvall redan från start. Det tog inte lång tid innan det rasslade till bakom Sundsvalls målvakt Magnus Åkerlund. Efter 3,51 in i perioden hittade Mathias Bromé spelskicklige Kevin Goumas som hade öppet mål så det var bara och styra in pucken och 0-1 lyste på resultattavlan. Mora hade ett flertal ytterligare lägen att öka på sin ledning men man hade inte fru fortuna med sig och Sundsvalls målvakt fick verkligen kämpa mellan stolparna. Timo Niemi i Moras mål hade inte så mycket att anstränga sig över utan fick en ganska lugn period.

Den andra perioden var som natt och dag jämfört mot den första perioden. Det var väldigt slarvigt spel och man var nästan nonchalanta mot Sundsvall. Hemmalaget tog tag i taktpinnen och Niemi i Moras mål fick desto mer att göra mellan stolparna och 9,43 fick han se sig besegrad då Sundsvall kvitterade till 1-1 genom Sebastian Manberg. Mora skulle dock återta ledningen några sekunder innan perioden var slut. Mathias Bromé bröt in på mål och i röran som råder framför mål så petade Kevin Goumas 1-2 pucken i mål.

Mora fick ett relativt tidigt ledningsmål i den tredje perioden, närmare bestämt 4,45 in i perioden 1-3 när man kom i en två mot en situation och Mathias Bromé satte pucken i mål bakom Magnus Åkerlund. I och med det målet så tog Mora över perioden helt och hållet.
Mora hade lekstuga resterande av perioden och 15,09 in i perioden ökade Mora på sin ledning till 1-4 då Pierre Engvall kom fri efter en fin passning från Erlend Lesund. Sundsvall reducerade till 2-4 när det återstod endast 40 sekunder av matchen genom Anton Nyström.

Sundsvall – Mora 2-4 (0-1, 1-1, 1-2)
03:51 0-1 Mathias Bromé (Kevin Goumas)

29:43 1-1 Sebastian Manberg (Emil Fahlander, Filip Lander)
39:51 1-2 Kevin Goumas (Mathias Bromé)