Djurgården nollades i första träningsmatchen

Mora spelade sin första träningsmatch igår mot Djurgården, en match man vann med 0-2 efter mål av Erlend Lesund och Sebastian Hartmann.

Den första perioden bjöd på snabb och underhållande hockey, kanske lite väl snabb med tanke på att det bara var en träningsmatch.
Det märktes också i andra moment att det var första matchen för Mora IK. Passningarna satt inte riktigt där de skulle, lite mycket slarv och man tog en del felaktiga beslut. Det saknades dock inte viljan och farten, det bjöds på en del riktigt tuffa tacklingar från båda lagen. Djurgården var det bättre laget i första perioden trots att Erlend Lesund kunna sätta ledningspucken bakom Djurgårdens målvakt Joacim Ericsson. Djurgården var väldigt nära att kvittera flera gånger om i slutet av perioden men en storspelande Christian Engstrand hade lite annat att säga till om och såg till att pucken inte hamnade i mål bakom honom.

I den andra perioden så var det Djurgården för hela slanten. de hade långa och farliga anfall och de hade även en hel del bra skottlägen men Engstrand såg till att pucken inte gled in bakom honom. Men trots att det var Djurgårdens period så var inte Mora ofarliga när de väl fick till några anfall. Visst, Mora hade endast 3 skott på mål mot Djurgårdens 16 men de 3 skotten var väldigt farliga och Mora hade kunnat öka på sin ledning men Joacim Ericsson i Djurgårdens mål var även han väldigt duktig.

Även i den tredje perioden var det Djurgården som hade det mesta av spelet och de fick även chansen i spel fem mot fyra. Den situationen blev dock kortvarig då en Djurgårdsspelare strax efteråt drog på sig en utvisning. I spelet fyra mot fyra hände inte så mycket men när Mora väl fick chansen i powerplay utnyttjade man detta på bästa sätt. Sebastian Hartmann fångade upp en studspuck alldeles framför Djurgården mål å satte 0-2. Djurgården fortsatte att skjuta mycket men Engstrand i Moras mål stod alltid i vägen för deras försök till att reducera. Mora däremot stasade på att försöka kontra när de väl fick chansen.
Några fler mål blev det dock inte denna match utan Mora IK gick segrande ur denna batlj med 0-2, en bra början på en lång lång och svårare säsong än föregående säsong i HockeyAllsvenskan.

Matchfakta:

Djurgårdens IF – Mora IK 0-2 (0-1, 0-0, 0-1)

Första perioden
13:18 0-1 Erlend Lesund (Andrew Rowe)

Andra perioden
Inget mål