Engstrand förlänger med Mora IK

Mora IK har gjort klart med en förlängning med succémålvakten Christian Engstrand. Kontraktet är skrivet på 2 år. Christian kom till Mora i november 2016 och han var en gigant mellan stolparna redan i den första matchen han spelade. Han var lugn och väldIgt fokuserad i målet och bidrog starkt till att det vart ett lugn bakåt under matcherna. Spelarna visste att de hade en bra och stabil målvakt längst bak. Christian var en stor bidragande orsak till att Mora IK tog steget upp till SHL i våras.

– Fantastiskt roligt att få jobba vidare med Engan! Han har haft stor del i vårat avancemang, både på isen genom sitt spel och i omklädningsrummet med sina ledaregenskaper. Liksom Matte är han en fantastisk människa att få jobba med som ger mycket av sig själv säger Mora IK´s målvaktscoach Peter Iversen.

– Det känns riktigt kul att bli kvar i Mora!  Jag tror vi kan få ihop ett spännande lag och verkligen ta nästa steg. Ser fram emot att kliva ut i ett kokande Smidjegrav i mitten av september”, säger Christian ”Engan” Engstrand

Källa: moraik.se