Engstrand höll nollan mot Brynäs IF nere i Gävle

Mora tog sin första seger på bortaplan i SHL under lördagen. Engstrand höll dessutom nollan när man besegrade Brynäs med 2-0.

Mora fortsatte den 2:a perioden där man avslutade den första perioden. Bra fart under skridskorna och skapade en hel del chanser. Tack vare det spelet tog Mora ta ledningen efter 6:56 när Jacob Lagacé passade pucken till Robin Johanson framför mål som i sin tur hittade nätet. Mora fick ytterligare energi av målet och hade resten av perioden flera chanser att utöka ledningen men fick ingen utdelning på sina chanser. Närmast att göra mål var Jacob Lagacé som fri framför mål inte fick upp pucken i den avgörande dragningen.

Det skulle bjudas på mycket dramatik när Brynäs satsade allt framåt medans Mora istället fick satsa på kontringar och lägga den största vikten på att försvara sig. Det gjorde man riktigt bra, samtidigt med lite hjälp av stolparna några gånger var Christian Engstrand i Moramålet en av matchens giganter och räddade samtliga lägen som Brynäs skapade. När sedan hemmalaget satsade på utplockad målvakt i slutet av perioden kunde Emil Aronsson sätta den definitiva spiken i kistan genom att skicka in 2-0 i öppen målbur.

Highlights från matchen

Tagged . Bookmark the permalink.