Enkel seger mot IK Pantern

moramal
Foto: Lars Sjörs / Pic-Agency

Mora tog 3 enkla poäng mot IK Pantern.

Första perioden bjöd på en fartfylld hockey med långa spelsekvenser. Pantern fick redan efter 37 sekunder powerplay men Mora hade inga problem i det boxplayet. Det var inte många heta chanser under första perioden och det var lite av en slump att Mora tog ledningen efter en rörig situation framför mål genom Linus Sandin som till slut kunde lägga pucken i öppet mål.

Andra perioden fick Mora en kanonstart där man redan efter en minut ökade på ledningen till 2-0 genom Alexander Hilmersson som fångade upp en dålig passning från bortalaget och blev helt fri och satte enkelt pucken i mål.
Men Pantern var inte sena med att reducera till 2-1 genom Erik Nyström då en Pantern spelare stod fri framför mål och kunde lägga in pucken bakom Jacob Johansson. Pantern fick aldrig riktigt energin efter reduceringen som man ofta får. Drygt 2 minuter efter reduceringen stod återigen Alexander Hilmersson för en fin prestation då ha satte 3-1 bakom Viktor Andrén i Panternmålet. Mora kontrollerade andra perioden ganska enkelt och man hade bud på ytterligare ett mål innan periodsignalen ljöd.

18 sekunder in i tredje perioden avlossade Linus Johansson en kanon och Viktor Andrén i Panternmålet var helt chanslös på det skottet och Mora ökade på sin ledning till 4-1. Efter det blev Mora lite bekväma och man började att slarva med pucken och man bjöd in IK Pantern i matchen igen. Jacob Johansson räddade Mora då Pantern fick en mängd med chanser och man lyckades tillslut att reducera till 4-2 återigen genom Erik Nyström. Mora höll sedan undan resten av matchen och man bärgade tre väldigt viktiga poäng i kampen kring strecket.

Statistik:

Mora IK – IK Pantern 4-2 (1-0, 2-1, 1-1)

18:20 1-0 Linus Sandin (Andreas Stene, Kevin Gagné)

21:09 2-0 Alexander Hilmerson
23:55 2-1 Erik Nyström (Patrik Blomberg)
25:49 3-1 Alexander Hilmerson (Jacob Nilsson, Patrik Karlkvist)

40:18 4-1 Linus Johansson (Patrik Karlkvist, Alexander Deilert)
51:28 4-2 Erik Nyström (Pontus Netterberg, Emil Carnestad)

Skott: 35-30
Utvisningar: Mora 2×2, Pantern 2×2