Förlust efter straffar trots 70!-21 i skott

Mora dominerade matchen och vann skotten med hela 70-21 men man förlorade med 4-5 efter straffar mot Vita Hästen.

Om Mora IK fick en riktig mardrömsstart i matchen mot Vita Hästen så ska vi nog inte tänka på hur Fredrik Bergvik kände efter att ha släppt i tre mål på tre skott. Trots total Mora dominans matchen igenom och man van skotten med 20-4 efter första perioden så var det Vita Hästen som ledde matchen med 3-1. Mora var nära att ta ledningen flera gånger om i första perioden men Axel Brage i Hästen målet storspelade. Efter ett misstag från Bergvik kunde Vita Hästen ta ledningen i matchen. Oturen grinade Bergvik i ansiktet i anfallet efteråt då han skulle täcka sin vänstra stolpe men på något vis så fick Vita Hästen in pucken och kunde öka på ledningen. Efter dryga 10 minuter in i första perioden lyste resultattavlan 0-3 å då hade Vita Hästen fått iväg tre skott på mål. I ett powerplay några moment senare lyckades Daniel Hermansson reducera innan periodvilan.

Andra perioden fortsatte likt den första där Mora dominerade totalt på isen. Drygt 2:30 in i perioden reducerade Mora ytterligare en gång och det målet gav Mora IK än mer energi. Efter en intensiv press dundrade Hermansson in kvitteringen efter ett kanonskott upp i krysset bakom Axel Brage.

I tredje perioden parkerade Mora i stort i Vita Hästend zon men hockey är inte rättvis och Virs hästen kunde i ett anfall senare ta ledningen med 4-3. Men Mora tog sig i kragen tämligen omgående och kvitterade än en gång genom Alexander Deilert. Mora radade upp chans efter chans men Brage i Vita Hästen målet storspelade. Matchen gick till förlängning och straffar där Hästen drog det längsta strået i sjätte straffomgången och kunde därmed bärga hem bonuspoängen.