Förlust för Mora mot Leksand nere i Globen

Background_globen

Mora åkte på den första derbyförlusten mot Leksand denna säsong. Två bra perioder från Moras sida räckte inte för att ta tredje raka segern mot Leksand denna säsong.

12 525 ”dalmasar” såg till att det vart en härlig stämning nere i Globen under lördagskvällen.
Första perioden var avvaktande från båda lagen och det skapades inte många chanser åt något håll. Det var en tämligen avslagen period där båda lagen turades om att anfalla.

Andra perioden var det mer fart i och båda lagen hade några riktigt bra chanser till att ta ledningen. Två bra storspelande målvakter såg till att behålla spänningen i matchen och Mora var närmast att ta ledningen med ett ribbskott som krävdes flera minuters videogranskning innan man kunde konstatera att pucken inte var över mållinjen.

Den tredje perioden inledde Mora bäst till en början och man skapade några heta chanser men man kom inte till de riktigt heta avsluten. Istället fick man en konstig utvisning mot sig och direkt efter tekningen så kunde Leksand ta ledningen i matchen. Dryga minuten senare ökade Leksand på sin ledning efter att en Moraback gått bort sig totalt. Mora fick efter det tre raka powerplay men man fortsatte att vara ineffektiva framför mål. Leksand kunde senare öka på sin ledning ytterligare efter att Alexander Deilert gjort en riktig ”indianare” i egen zon.