Förlust mot Björklöven

0-3!
Det var vad som lös på resultattavlan i T3 Center uppe i Umeå efter 12 minuters spel in i den första perioden.

Björklöven var det hetare laget i den första perioden och det skulle bara ta dryga minuten innan Stefan Andersson skulle hitta en glipa bakom Timo Niemi i Moramålet och satte därmed 1-0 för hemmalaget. fyra och en halv minut senare var det återigen dags för Timo Niemi att släppa ännu en puck bakom sig efter ett skott från Linus Boström och 2-0 var ett faktum till Björklöven. efter det målet bytte Mora också målvakt men det hjälpte föga. Efter 12:30 in i perioden ökade Björklöven än en gång på sin ledning till 3-0 genom Joakim Högberg. Mora hade några chanser att reducera innan periodvilan men Björklöven spelade bra defensivt och man rensade relativt enkelt framför eget mål.

I den andra perioden var det Mora som kom ut starkast. Man hade under de första 10 minuterna flertal lägen att kunna reducera men man var ruskigt ineffektiva i sina avslut.
Även i poweplay fick man inte spelet att stämma och den andra perioden vart mållös och 3-0 stod sig perioden ut.

i den tredje perioden fortsatte Mora att nöta på och man skapade mängder med chanser och trots att man hade powerplay flera gånger så ville inte pucken in i mål. Mora skulle dock tillslut lyckas att reducera till 3-1 genom Alex Aleardi efter dryga 16 minuters spel in i den tredje perioden. Mora plockade även ut målvakten på slutet men man kom inte närmare än så.

Domare: David Bergman