Förlust mot Brynäs uppe i Bollnäs

I genrepet inför seriepremiären på lördag borta mot Frölunda så tog Mora sig an Brynäs uppe i Bollnäs under onsdagskvällen.
Mora började matchen lite vassare än Brynäs och man skapade även lite hetare målchanser de första tio minuterna.
Det var också Mora som skulle ta ledningen i matchen med 0-1 efter dryga sju minuters spel genom Jacob Lagacé snyggt framspelad av Andrew Rowe.
Målet var också det enda som föll i den första perioden.

I början av den andra perioden var det Mora för hela slanten och man fick en kanoninledning av perioden när man redan efter 1,46
in i perioden ökade på sin ledning till 0-2 genom Steven Seigo framspelad av Jacob Nilsson. Men det skulle bli ändring på spelövertaget.
Mora drog på sig en utvisning minuten senare och Brynäs behövde bara 7 sekunder i powerplay för att reducera till 1-2 genom Kevin Clark.
Några minuter senare var det dags igen för ytterligare en Morautvisning och denna gång tog det endast 9 sekunder innan man kvitterade till 2-2
genom Ryan Gunderson. Minuten senare tog Brynäs ledningen i matchen med 3-2 genom Kevin Clark igen.

Den tredje perioden var spelmässigt en jämn historia även om Brynäs hade mest puck. 13 minuter in skulle dock förre Moraspelaren Johan Alcén
öka på ledningen för Brynäs till 4-2 vilket även punkterade matchen för Moras del. Brynäs skulle även öka på ledningen ytterligare två gånger genom
Mikael Johansson samt Jacob Blomqvist.

Det finns en del att ta med sig inför premiären på lördag kl 18,00 nere i Scandinavium att fundera på, både gott och ont.

Brynäs–Mora 6–2 (0–1, 3–1, 3–0)

1:a perioden: 0–1 (7,11) Jacob Lagacé.

2:a perioden: 0–2 (1.46) Steven Seigo, 1–2 (3,21) Kevin Clark, 2–2 (7,40) Ryan Gunderson, 3–2 (8,48) Kevin Clark.

3:e perioden: 4-2 (13,46) Johan Alcén , 5–2 (14,40) Mikael Johansson, 6–2 (15.52) Jacob Blomqvist.

Utvisningar: Brynäs: 4×2 min. Mora: 4×2 min.

Skott: 28–25.