Förlust mot Karlskoga

Mora dominerade matchen men man hade inte marginalerna med sig.

Mora dominerade första perioden totalt. Man skapade en massa chanser men man fick inte in pucken i mål. karlskoga däremot spelade som vanligt sin tråkiga defensiva hockey där man ställde upp på blå och väntade in Mora. Men det var Karlskoga som skulle ta ledningen genom en kontring efter att Mora varit upp och anfallit och backarna han inte jobba hem. Mora fick dock chansen efter 10,22 in i perioden i spel fem mot fyra. Mora skapade ett massivt tryck i Karlskogas zon men man fick inte in puckuslingen. Mora tappade lite momentum efter powerplayet och man fick även spela boxplay som man klarade av utan större problem. Dryga minuten kvar av perioden så ökade Karlskoga på sin ledning ytterligare till 2-0 och det stod sig perioden ut.

Mora tog kommandot även i den andra perioden men man hade inte det där lilla extra som behövdes för att pucken skulle leta sig in i mål. I stället efter dryga sex minuter så ändrades matchbilden något. I en kampsituation råkade Robin Johansson tackla en Karlskogaspelare som redan tappat balansen, varpå Robin blev överfallen av en Karlskogaspelare. Utgången av händelsen? Robin åkte på 5 minuter + matchstraff medan hemmaspelaren klarade sig med bara två minuter. Hemmalaget fick under sina tre minuter i spel fem mot fyra också ett bra tryck men ett fortsatt bra boxplayspel räddade Mora den gången. Det gjorde det också några minuter senare när man på nytt åkte på en utvisning efter en tackling som inte såg allt för märklig ut av Filip Halvordsson. Den andra perioden såg ut att sluta 0-0 men precis i slutsekunderna slarvade en hemmaspelare när han skulle skicka pucken ur zon. Den hamnade istället hos Kevin Goumas som förlängde till Emil Bejmo som i sin tur skickade in reduceringen till 2-1 med bara två sekunder kvar att spela.

I den tredje perioden försökte Mora till en början att sätta press men hade tyvärr svårt att komma till några riktigt heta chanser mot ett tätt hemmaförsvar som använde alla medel man kunde och kom även undan med en mängd hakningar. Tyvärr avstannade pressen och när hemmalaget kunde kontra in 3-1 gick luften ur spelarna lite. Även 4-1 kom innan Emil Aronsson tände ett litet hopp genom att reducera med dryga tre minuter kvar. Med utplockad målvakt lite senare var man också nära på att göra ytterligare en reducering men det blev inga fler Moramål. En panikrensning från hemmaspelare satt istället strax efteråt i den öppna målburen och 5-2 var ett faktum. Matchen avslutades senare med en riktigt ful crosschecking på Alex Aleardi från hemmalagets Mikael Eriksson men det blev bara två minuter för Karlskogaspelaren i den situationen också.

En trist förlust i en match som förtjänade ett bättre öde. Tyvärr hade man varken marginalerna, turen eller domsluten med sig denna kväll och det är bara att blicka fram mot nästa match istället.
På söndag väntar Timrå hemma i Smidjegrav arena, kl. 18:30. Missa inte det!

Källa: moraik.se