Förlust mot Leksand

Första perioden var en jämn tillställning där tempot ökade succesivt ju allt längre perioden led. I början verkade det som att lagen kände på varandra och Mora var det lite hetare laget första halvan av perioden. Matchbilden skulle förändras något då Filip Halvordsson drog på sig en utvisning. Leksand hade till en början ingenting att komma med inledningvis i efterföljande powerplayet men de tog sig in i PP mer å mer och var ett stolpskott ifrån att ta ledningen i matchen. Även Mora fick ett powerplay strax efter att de blivit fulltaliga men det var helt fruktlöst. Det var annat i det andra powerplayet som Mora fick efter dryga 18 minuters spel. Jacob Nilsson sköt ett skott som målvakten släppte retur på och Andreas Stene snappade upp denna och la in pucken bakom målvakten å 0-1 visades på måltavlan.

I den andra perioden var det ingen som kände igen spelet som Mora hade haft i den första perioden. Ingenting stämde och det var en hel del felpassningar, man var tvåa på pucken och Mora såg helt slutkörda ut. Leksand hämtade upp 0-1 underläge till en ledning på 4-1 innan periodvilan infann sig.

I den tredje perioden lyfte Mora återigen spelet en hel del och man började att känna igen laget som det såg ut i den första perioden. Trots en hel del chanser inledningsvis så saknade skärpan i avsluten. Emil Beijmo hade ett stenhårt skott som tog i ribban så det klingade i hela Tegera Arena men pucken ville inte in. Mora åkte på ytterligare en utvisning och Leksand etablerade ett visst tryck i Moras zon men så lyckades Jacob Nilsson snappa upp en passning och fick fri gata fram mot målvakten i Leksands kassen och han gjorde inga misstag utan placerade pucken iskallt bakom Leksands målvakt å han reducerade till 2-4.
Leksand drog därefter på sig två utvisningar i tät följd och Mora plockade då ut målvakten och spelade 6 mot 3. Kevin Gagné kunde reducera ytterligare en gång till 3-4 men Mora kom tyvärr inte närmare än så.