Förlust trots kanonstart

Trots en bra start på matchen mot IK Oskarshamn där man tog ledningen med 0-1 redan efter 1.31 in i första perioden. Men vad hjälper det då man står för en blek bortamatch och där IK Oskarshamn stod som segrare efter 60 minuter.

Mora velade aha en bra start på matchen och det fick man också när Daniel Hermansson stänkte in 0-1 redan 1.31 in i 1:a perioden. Några minuter senare var kvitteringen ett faktum och Mora tappade en del av sitt spel. Innan periodvilan hade Oskarshamn tagit ledningen med 2-1 i powerplay.

Andra perioden var relativt händelsefattig men Mora var det lag som velade mest men hamnade alltför ofta längs med sargen och när man väl kom till skott så var det långt utanför. Oskarshamn ökade på sin ledning 3-1 genom en kontring efter ett slarvigt Moraspel i anfallzonen.

Tidigt i den 3:e perioden kunde Oskarshamn även öka på sin ledning ytterligare 4-1 efter 22 sekunder spel i den 3:e perioden. Moras luft under vingarna försvann lite efter det tidiga målet. Mora reducerade visserligen till 4-2 genom Christoffer Björklund efter ett hårt skott från blå. Närmare än så tog sig inte Mora och Oskarshamn satte även 5-2 i öppen kasse sedan Mora tagit ut målvakten.