Inför BIK Karlskoga – Mora IK

infor-match

Mora verkar nu ha hittat den spelstil som passar laget. Man har ett lugn i spelet och man vårdar pucken väl när man har den i egen besittning.

Mora tog i onsdags sin tredje skalp på de fyra senaste matcherna. samtidigt så har man tagit poäng i sju av de nio senaste matcherna och man har iom det parkerat på en sjätte plats i tabellen med 21 poäng.

– Vi är tillfreds med vart vi är. Vi fortsätter att utvecklas hela tiden och de senaste matcherna har varit stabila. Det finns många spelare som har mycket mer att ge och som kommer att nå en högre nivå ju längre säsongen går. Jag tycker vi har en positiv tabellplacering, konstaterar Jeremy Colliton.

Moras boxplay har varit outstanding hittills under säsongen. Man har en procentsats på 91,11%. Man ligger på en hedrande andra plats i den ligan och det är bara Oskarshamn som är det bättre laget med 91,30%. Men Mora möter idag det lag som ligger bäst i powerplaytabellen med en procentsats på 29,27% vilket är väldigt bra.

– Vi gör alltid justeringar allt eftersom säsongen rullar på, självklart mycket p.g.a. motståndet men den största anledningen till att det gått bra i boxplay är att vi har kontinuitet på de spelare vi använder i den spelformen. Många har varit här ett tag och är bekväma med hur vi spelar och det visar sig på isen.  Jag tycker också att vi är ganska farliga offensivt sett även när vi har en man mindre och det gör det naturligtvis lite obekvämt för motståndarna när de har powerplay, säger Jeremy.

Även Karlskoga går som tåget i HockeyAllsvenskan och dom har på de senaste sex matcher plockat poäng i samtliga matcher och man ligger just nu tre poäng före Mora och parkerar på en fjärde plats.

– De har varit bra ett tag nu och fortsätter att plocka poäng. Det är alltid tufft att spela där nere men det ska bli skoj att ta sig ann utmaningen. Vi känner själva att det är en stor match och vi kommer förhoppningsvis att kämpa i toppen med dem så jag är förväntansfull på att se hur vi hanterar att spela mot en tuff motståndare. Det är vid sådana här matcher som spelarna som kan göra skillnad brukar ta ett steg framåt, säger Jeremy.

När det gäller läget i laget är det ännu inte riktigt bestämt hur man kommer att formera femmorna.

Mer uppsnack inför matchen får du i morgondagens Studio MIK som beräknas komma ut runt lunchtid.

Källa: moraik.se