Inför IK Oskarshamn – Mora IK

infor-match

Efter segern i onsdags mot IK Pantern så satte sig Mora i bussen under fredagen och åkte ner mot Småland för att ikväll lördag kl 18:30 ta sig an IK Oskarshamn.

Det blev som ni nog alla vet tre nya poäng i onsdags när Mora IK besegrade IK Pantern med 4-1. Mora tog ledningen i slutet av den första perioden. Sex minuter in i den andra ökade man på ledningen till 2-0
Pantern reducerade 4 minuter och 42 sekunder senare till 2-1. Drygt fem minuter senare ökade mora på ledningen till 3-1. I början av den sista perioden satte Mora spiken i kistan och man ökade på ledningen till 4-1 vilket också blev slutresultatet.
– Jag tycker att vi var riktigt bra, speciellt i de två första perioderna. De är ett riktigt bra lag och satte en enorm press på oss men vi hanterade det bra. Vi gjorde några viktiga mål i powerplay och spelade stabilt defensivt, summerar tränare Jeremy Colliton.

I och med att Mora vann så gick man upp i delad serieledning med BIK Karlskoga å båda lagen har 63 poäng men Karlskoga har gjort fler mål än Mora ( 20 st ). Oskarashamn i sin tur åkte på en brakförlust i onsdags när laget mötte Almtuna borta och laget ligger på en 9:e plats med 45 poäng.
Idag lördag kör man ett lättare träningspass under förmiddagen innan man släpper pucken 18:30.

– De lär inte vara glad över deras match i Uppsala så vi förväntar oss att de kommer att göra en bra insats imorgon. De är tuffa att möta när de spelar hemma och det är viktigt att vi kommer ur egen zon så fort som möjligt. Vi fokuserar först och främst på starten och försöker att ha ett bra utgångsläge efter första perioden, säger Jeremy inför matchen.

Mora och Oskarshamn har möts två gånger tidigare denna säsong och man har en varsin seger. Oskarshamn vann matchen mot Mora på hemmaplan i omgång 7 med 3-0 och Mora vann sin hemmamatch i omgång 20 med 4-2.Så vad finns det att ta med sig från de tidigare matcherna?
– Spelet behöver inte alltid vara så vackert, speciellt inte på bortaplan. Vi måste göra vad som krävs för att vinna. Vara fysiska, arbete hårt i defensiven och förflytta pucken framåt hela tiden, avslutar Jeremy.

Hur Mora formerar sina femmor bestäms två timmar innan nedsläpp.

Källa: moraik.se

LAGUPPSTÄLLNING: