Inför IK Oskarshamn – Mora IK

Mora tog under tisdagen en lång busstur ner till småländska kusten för att på onsdagen ta sig an IK Oskarshamn på bortaplan.

Med 2 raka segrar bakom sig har det lättat lite på pressen efter den tunga starten i serien. Jacob Nilsson har börjat att komma i gång med målskyttet och han var t ex den ende i Mora IK som kunde förvalta sin straff i matchen mot IK Pantern.

Den senaste matchen var den match som det började att visa sig tanken bakom Moras spel i vinter. Spelet utan puck var mycket bättre än tidigare matcher, även spelet med puck var betydligt bättre än tidigare matcher men man ger bort allt för många fina lägen för motståndarna att göra mål på.

Spelet i powerplay och boxplay har sett bra ut hittills denna säsong. Mora ligger 7:a i powerplay ligan samt 2:a i boxplay ligan. Mora har skapat mycket chanser i powerplay. spelet i boxplay går inte att klaga på även om det behövs nötas lite på vissa detaljer.

Under resan ner till Oskarshamn har man haft videogenomgång i bussen men även haft en del möten spelare och tränare. under onsdagsförmiddagen kommer man att köra en lättare träning för att sedan vila upp sig tills det är dags för nedsläpp.

IK Oskarshamn slutade 3:a förra säsongen i grundserien. Denna säsongen har man haft en bra start och man har vunnit 4 av sina 6 spelade matcher.

Mora ställer upp med följande formationer:
Första femman:
Backar: Erlend Lesund, Kevin Gagné