Inför IK Panten – Mora IK

Mora satte sig i måndags i bussen som rullade ner mot Skåne och Malmö som slutdestination där man under tisdagskvällen tar sig an IK Pantern.

Mora, som har ett stort självförtroende tar sig ann den tuffa bortamatchen mot Pantern där när lagen senast möttes Mora gick segrande ur striden med en 0-1 seger.  Man kommer närmast från seger med hela 6-0 hemma mot Västerås i fredags kväll där man var tillbaka i sitt vanliga fartfyllda spel igen.

– Det var riktigt roligt att se oss komma tillbaka till det spel vi vill spela. Jag tycker att vi satte tonen från första bytet och självklart hjälpte det mycket att vi fick belöningen direkt genom de två snabba målen. Vi spelade mycket mer direkt vilket tillät oss att använda vår fart och göra det obekvämt för våra motståndare, summerar Moras tränare Jeremy Colliton.

I och med segern har man nu 93 poäng i tabellen och Karlskoga som förlorade hemma mot Tingsryd och därmed utökade man serieledningen till 11 poäng. På tredje plats i tabellen hittar vi Timrå med 78 poäng. Laget satte sig på bussen redan igår på morgonen och man räknade med att vara i Malmö runt 17:30.
– Vi kommer ner ganska tidigt så att alla kan koppla av och göra sig redo för i morgon ( läs ikväll ). Vi har ett kortare ispass under förmiddagen innan det är dags för match kl. 19:00, berättar Jeremy.

Pantern är ett av de positiva utropstecknen i HockeyAllsvenskan den här säsongen. Utan att egentligen fått speciellt mycket uppmärksamhet har man smugit med tabellen hela tiden och har t.o.m. chansen på en topp 2 placering när åtta matcher återstår. Man är i nuläget sex poäng bakom BIK Karlskoga så vi kan nog räkna med ett heltaggat hemmalag i morgondagens match.

– De är ett riktigt bra lag. Alla tre matcherna mot dem tidigare har varit ett krig. Vi har respekt för deras arbetsmoral och viljan att spela fysiskt över hela isen. Baserat på matcherna vi spelat mot dem så förtjänar de att vara där de är i tabellen, säger Jeremy.

Alla tre matcherna lagen emellan, har som Jeremy var inne på, varit jämna och täta matcher.
Mora har ändå vunnit samtliga möten där resultaten varit 3-2 efter straffar och 4-1 hemma i Smidjegrav samt 1-0 på bortaplan.

– Jag vill se att vi har ett liknande tempo som vi hade i fredags. Nu är vi bortalag så det kommer att bli tuffare och vi kanske kommer att behöva ägna mer tid i egen zon. Men när vi får chansen att anfalla måste vi ta den och därifrån öka tempot i matchen, säger Jeremy.

När det gäller laget så väntas några ändringar i uppställningen till morgondagens match.
– Erlend Lesund och Matias Lassen är båda tillbaka från landslagssamlingarna. Fabian Gunnarsson är också tillbaka. Med på resan är också Matej Galbavy som var riktigt bra i fredags och nu har han chansen att visa att han kan vara det två matcher i rad, avslutar Jeremy.

Källa: moraik.se

Moras Femmor:
MV: Engstrand, (Pettersson)
1:a femman:
Backar: Lassen, Gagné
Forwards: Hilmersson, Goumas, Aleardi
2:a femman:
Backar: Lesund, Lilliehöök
Forwards: Bejmo, Nilsson, Bromé
3:e femman:
Backar: Amnér, Deck
Forwards: Engvall, Aronsson, Galbavy