Inför IK Pantern – Mora IK

spelarbuss
Foto : Emil Bejmo
Siljan Buss startade igår förmiddag spelarbussen för att ska ta Mora IK ner till Malmö för match mot IK Pantern ikväll.

de båda matcherna föregående vecka slutade med 2 hemmasegrar för Mora. Man började med att besegra Västervik under onsdagskvällen med  3-1 och under lördagskvällen tog man sig an Västerås och även där gick man segrande från matchen med en 2-0 seger. Matchen mot just Västerås var en jämn och bra hockeymatch där båda lagen skapade bra chanser.

– Vi gjorde en professionell insats. Det blir alltid några misstag under en match men vi begränsade dem och höll trycket uppe i deras zon. Jag tycker verkligen om att vi inte blev frustrerade över att det tog så lång tid innan vi fick utdelning och även när vi fick målet bortdömt i första perioden så fortsatte vi bara att spela. Inför den tredje perioden pratade vi om att behålla tålamodet och fortsätta spela som vi gjort så skulle vi vinna, och det gjorde vi. Jag är också glad över Mattias insats i mål som spelade stabilt. Han hade inte massvis att göra men gjorde några riktigt bra räddningar under viktiga perioder i matchen, sammanfattar Moras tränare Jeremy Colliton.

I och med segern mot Västerås så klättrade Mora upp på en fjärde plats i tabellen och man har nu spelat ihop 32 poäng och man har även gjort 50 mål hittills och bara släppt in 45 mål vilket ger Mora en +- statistik på +5. Vinsten mot Västerås var Moras fjärde raka och laget har vunnit 7 av de senaste 10 matcherna.

– Pantern är ett bra lag som gjorde det bra mot oss senast. Vi måste fortsätta visa tålamod och ta chanserna när vi får dem. Det är ingen lätt arena att spela i men vi vann där nere två gånger förra säsongen och vi kan göra det igen, säger Jeremy.

Vad kommer då krävas av laget för att ta med sig tre poäng hem till Dalarna ikväll?

– Nyckeln är starten. Vi måste spela enkelt de första 10 minuterna framförallt. Jag tycker att vi gjort det bra spelmässigt på bortaplan men vi har inte varit tillräckligt effektiva samtidigt som vi gett bort lite för enkla mål. Det är ingen lätt uppgift att göra mål på bortaplan så vi behöver spela tight och vara villiga att vinna med 2-1 exempelvis, avslutar Jeremy.

Källa: moraik.se

Moras lag ikväll ser ut som följer:
Målvakter:
Engstrand ( Pettersson)