Inför MODO – MORA

infor-match

Matchen i lördags vart en trevlig tillställning där Mora gick segrande ur bataljen mot Södertälje med 3-1.

– Det var en stabil insats från oss. Jag tycker inte att vi gav dem mycket lägen men det tog ett tag innan vi fick utdelning på våra chanser. Vi skapade väldigt mycket framåt och om avsluten varit lite bättre hade vi stängt matchen mycket tidigare, konstaterar Jeremy Colliton.

I och med segern så klättrade Mora upp på en 6:e plats och har tagit 15 poäng av 30 möjliga hittills i HockeyAllsvenskan. På tisdag står det forna SHL laget MODO Hockey som motståndare. Modo har haft en inte allt planenlig start på årets säsong. Man tagit 12 poäng hittills, 3 vinster, 2 oavgjorda och 5 förluster på 10 matcher och parkerar på en 10:e plats i tabellen, 3 poäng upp till Mora.

– Det känns som det var ett tag sedan vi möttes. Det är ett lag som har många offensiva vapen och vi kan inte ge dem för mycket tid och utrymme att spela på. Precis som i förra matchen möter vi ett lag med ett utmärkt powerplay så vi måste spela fem mot fem så mycket som möjligt och samtidigt vara uppmärksamma när vi måste spela boxplay, säger Jeremy.

Mora körde under måndagens morgonen ett frivilligt ispass innan man satte sig på bussen.
– Vi har utnyttjat resan till att se lite video och lite möten. Vi stannade och åt lunch i Timrå och anlände till Örnsköldsvik strax efter kl. 16. Imorgon kör vi ett ispass på förmiddagen innan det blir vila och uppladdning inför matchen kl. 19:00, berättar Jeremy.

senast lagen möttes sinsemellan i seriesammanhang var säsongen 2010/2011 då lagen möttes i kvalserien till dåvarande Elitserien.

– Det gäller att vi hittar rätt balans i spelet mot den här luriga motsståndaren. Vi måste vara smarta och disciplinerade och låta dem jobba hårt för sina chanser. Vi måste också vara aggressiva och sätta press på dem när vi får chansen, avslutar Jeremy.

Källa: moraik.se