Inför Mora IK – HC Vita Hästen

Efter att ha vunnit mot MODO och förlorat mot Björklöven de två senaste omgångarna så kommer nu HC Vita Hästen på besök till Smidjegrav Arena i morgon onsdag.
Man genomförde matchen mot MODO inte helt enligt boken men ändå godkänt. Tyvärr  följde man inte upp den fina prestationen utan man förlorade mot Björklöven. Mora var trots förlusten det bättre laget under större delen av matchen och man skapade en hel del chanser, men att hämta upp 3-0 underläge skulle visa sig bli för jobbigt.

– Vi fick ingen bra start, gjorde en del misstag i början och släpper man till 0-3 på bortaplan gör man det inte enkelt för sig. Överlag tycker jag ändå att vi spelar bra men underläget var för stort. Vi gör ingen stor sak av den insatsen. Givetvis är vi inte nöjda med resultatet men fortsätter vi att spela som gjorde i andra och tredje perioden kommer vi att plocka många nödvändiga poäng. Lite tightare i egen zon och lite bättre utdelning så kommer det att bli bra, konstaterar tränare Jeremy Colliton.

Förlusten innebär att Mora just nu är 6:a i tabellen med 18 inspelade poäng. Morgondagens motståndare Vita Hästen har tagit 14 poäng så här långt och ligger 4 poäng efter Mora.

– Ja det stämmer att det brukar vara jämnt och tufft mot dem. Det verkar som de spelar lite mer aggressivt i år med mer skridskoåkning. De har en spelstil som liknar vår men det ska passa oss. Vi vill kontrollera spelet, komma ut och sätta press på dem med fysiskt spel och ha mycket folk framför båda målen, säger Jeremy.

Hur femmorna formeras bestäms som vanligt 2 timmar innan match. Timo Niemi kommer inte till spel pga skada och att Fabian Gunnarsson är tillbaka efter sin avstängning.
Källa: moraik.se