Inför Mora IK – Södertälje SK

slider-wordpress

Mora tog med sig en poäng från hovet i onsdags borta mot AIK. Mora tappade dock en 1-3 ledning men i det stora hela var det en helt godkänd bortamatch.

På lördag har laget chans att ta steget till den vinnande sidan igen då Södertälje SK gästar Smidjegrav Arena. Södertälje som är nykomlingar i HockeyAllsvenskan efter en sejour nere i div 1. Södertälje hade en bra start på serien i HockeyAllsvenskan där man vann de 4 första matcherna men fick lika många förluster efter varandra. Man bröt den dystra sviten den senaste omgången efter att man slagit tillbaka Almtuna med 2-1 i sin hemma arena. Södertälje parkerar just nu på en 10:e plats medans Mora parkerar på en 8:e plats och även dom har 12 poäng men en betydligt bättre målskillnad.

– Jag har sett dem både förra året och den här säsongen. Mats Waltin vet hur man sätter ihop ett lag som spelar för varandra och det är ett lag som spelar med ett tätt försvarsspel och som också spelar disciplinerat. Speciellt deras powerplay har varit bra så vi ska hålla oss ifrån utvisningsbåset, säger Jeremy

Femornarnas formationer avslöjas som vanligt inte förens 2 timmar innan match för Moras lag. Mora har lite problem på backsidan då man nu saknar 3 backar, Deck, Eklund och nu efter senaste matchen även William Pethrus som är avstängd i 5 matcher

Intervju med Jeremy Colliton kan ni se >> HÄR <<