Inför Mora IK – Timrå IK

Efter 11 raka segrar tog det stopp mot BIK Karlskoga men man har tagit poäng i TOLV ! raka matcher och återstår att se om man ökar på just poängsviten även ikväll mot Timrå IK som gästar Smidjegrav Arena.

Det fanns mycket att ta med sig från matchen mot BIK Karlskoga i fredags. Trots att man hade SJU! ordinarie spelare borta pga sjukdom eller skada så gjorde man en helt godkänd bortamatch. Mora kunde stå upp mot ett i stort sett komplett BIK Karlskoga och man fick matchen till förlängning efter 3-3 full tid men tyvärr drog BIK Karlskoga det längsta strået där man efter dryga minuten i förlängningen kunde få in det avgjörande målet efter ett slagskott strax innanför blålinjen.

– Vi vill ju alltid ha tre poäng oavsett förutsättningarna men som läget var med åtta man borta och så där så tycker jag att vi till stora delar gör en bra match. Det var helt ok med en poäng men den andra perioden blir lite för svajig där vi släpper in tre mål och det kostar ju matchen i slutändan. Så är det ibland, vi lär oss och går vidare, konstaterar Moras assisterande tränare Tomas Mitell.

Det var inte bara spelet som var bra i den här matchen. Poängen gjorde också att Karlskoga bara plockade in en poäng på Mora som alltjämt leder serien, nu med sju poäng. Ner till strecket är det 14 poäng där också Pantern har en match mer spelad. Förutsättningarna inför fortsättningen är därmed bra. Precis under strecket och bakom Pantern utspelar sig sedan en rejäl kamp där Tingsryd, Västervik och morgondagens motståndare Timrå alla har 66 poäng. Lagen har givitvis inte givit upp förhoppningarna om en topp 2 placering vilket gör morgondagens match till en viktig drabbning.

Tar vi en närmare titt på morgondagens motståndare så kan vi konstatera att laget från Medelpad har haft en ganska svängig säsong. Man inledde strålande och ledde länge serien. I och med tappet av sina juniorstjärnor som spelade landskamper med Sverige under december månad kom dock en rejäl dipp som man har haft lite svårt att hämta sig ifrån. På slutet känns det ändå som man har hittat tillbaka lite till sitt tidigare spel och  under förra veckan tog man sju av nio poäng.

– Det är ett spelskickligt lag med många bra forwards framförallt. Det blir en tuff match, de har ett ganska komplett lag tycker jag så det blir krig i 60 minuter, säger Tomas.

Lagen har mötts tre gånger den här säsongen där Timrå vunnit båda matcherna på hemmaplan med 3-2 och där Mora vann hemma med 5-2.

– Det har varit delar i matcherna som varit bra när vi mött dem. Här hemma fick vi en tuff start och låg under med två mål och gjorde sedan fem raka på dem. När vi spelat där uppe har vi fått lite dåliga starter och satt oss i problem. Det brukar bli tighta matcher och kommer säkert bli så imorgon också säger Tomas.

Vad kommer då krävas för en seger imorgon?
– Det är som vanligt, att vi måste vara alerta, vrida på skallarna, räkna in folk och sedan se till att utmana dem i deras zon och sätta tryck där och givetvis bjuda publiken på lite action, avslutar Tomas.

Flera spelare är tillbaka från sjukdom men hur laget exakt kommer att se ut bestäms först efter värmning.

Källa: moraik.se