Inför Mora IK – Tingsryds AIF

Ännu ett toppmöte väntar i den HockeyAllsvenska ligan i Smidjegrav Arena. Tabelltvåan Mora IK tar emot tabelltrean Tingsryds AIF ikväll kl 19:00.

Mora har fem raka segrar och där Tingsryd vunnit fyra av de fem senaste matcherna.
För Moras del kom den senaste segern borta mot ett svårspelat Oskarshamn. Mora hade ledningen med både 1-0 och 2-0. Hemmalaget reducerade också innan den andra perioden var över och en bit in på den tredje perioden lyckades man även kvittera. Trots att det var Mora för nästa hela slanten resten av perioden så lyckades man inte få in något segermål under ordinarie tid. Matchen gick istället till förlängning och straffar där Mora till sist kunde dra det längsta strået.

– Jag tycker att vi spelade riktigt bra och speciellt under matchens andra halva frånsett förlängningen så tog vi över spelet ju längre tiden gick. Vi spelade hårt och det var mycket känslor och vi gjorde vad som krävdes för att vinna, summerar tränare Jeremy Colliton.

Segern innebar också att man kunde utöka försprånget ner till tredje platsen till åtta poäng då de närmaste konkurrenterna Tingsryd och Västervik båda tappade poäng. Upp till Karlskoga på förstaplatsen är det en poäng. Just onsdagens motståndare Tingsryd har gått riktigt starkt på slutet och faktum är att man bara har två nollpoängare på de 13 senaste matcherna. I den senaste omgången hemma mot Almtuna låg under med 0-3 och stod man för en imponerande upphämtningen i slutet av den första perioden där man gjorde tre raka mål på mindre än minuten. Upphämtningen räckte dock inte utan Almtuna gjorde 4-3 i den andra perioden vilket också blev slutresultatet.

– Det är ett bra lag som liknar Karlskoga lite. De är duktiga i anfallen och spelar med raka passningar och gör det svårt för motståndarnas backar. Det är viktigt att vi svarar när pucken går från offensivt till defensivt läge och att alla spelare är medvetna om vad som händer där ute för de kan slå till snabbt, konstaterar Jeremy.

De tidigare matcherna mellan Mora och Tingsryd har slutat med varsin seger. Mora vann hemma med 4-2 och Tingsryd vann sin hemmamatch med 4-1. Som sagt innan skiljer det åtta poäng mellan lagen och en seger för Mora skulle innebära att man kan sätta sig i ett ännu bättre utgångsläge inför fortsättningen av HockeyAllsvenskan. En förlust i sin tur skulle givetvis göra att avståndet krymper.

– Vi vet att de jagar oss och för dem är det en bra chans att komma närmare. Det kommer nog att bli lite som en slutspelsmatch och det är viktigt att vi är medvetna om det. Vi måste vara skärpta från start och som jag sa vara med på deras omställningar, avslutar Jeremy.

Hur laget formeras bestäms först efter morgondagens värmning.

Källa: moraik.se