Inför Mora – Modo

infor-match

Mora

Mora tar sig i morgon kväll an Modo hemma i Smidjegrav Arena. Senast lagen möttes uppe i Örnsköldsvik i mitten på oktober så slutade matchen med en 1-3 seger för Mora.

Mora har nu vunnit de två senaste matcherna efter förlusten nere i Tingsryd. Man har ett bra hemmafacit där man nu har vunnit de senaste 9 hemmamatcherna. Man har inte förlorat hemma i Smidjegrav Arena sedan omgång tre då man förlorade mot Almtuna med 1-5. Mora avgjorde senaste matchen mot Södertälje där man vann den sista perioden med 0-3 och vann matchen med 1-4.

– Jag tycker att vi gör en bra bortamatch. Självklart fick vi inte den start vi ville ha men vi svarade ändå på ett bra sätt trots tidigt underläge. Återigen var vi lite ineffektiva och de höll sig kvar i matchen lite längre än vad som hade behövts. Men det är givetvis viktigt att hitta vägar att vinna på under olika matchbilder. Vi är nöjda över att ta tre poäng, summerar Jeremy Colliton.

Trots segern senast så ligger man kvar på en fjärde plats i tabellen med 44 inspelade poäng och +11 i målskillnad på 23 matcher, Västervik på en tredje plats även dom på 44 poäng men +15 i målskillnad och på andra plats Karlskoga även dom på 44 poäng men +28 i målskillnad. Leder serien gör Timrå med 46 poäng och +18 i målskillnad. Mellan plats fyra och fem skiljer det sig nu sex poäng där den femte platsen innehålls av IK Pantern med 38 poäng. I november har Mora tagit 23 poäng av 27 möjliga vilket är ett helt utmärkt facit.

Under fredagskvällen möter man som sagt Modo Hockey som har haft en väldigt tung inledning i HockeyAllsvenskan där man är nästjumbo och har spelat in endast 26 poäng på 23 matcher. Men trots det gäller det att man är med från start i morgondagens match.

– De har några riktigt bra spelare med hög kapacitet. Vi måste tvinga dem att spela under press och i vårt tempo. Vi måste ta bra beslut där ute och se till att de måste ta sig förbi fem försvarande spelare för att skapa sina chanser. Som vanligt måste vi jobba stenhårt och med desperation för när vi gör det ger vi oss en stor chans att vinna matcherna, avslutar Jeremy.

Hur Mora formerar femmorna offentliggörs 2 timmar innan nedsläpp som vanligt.

Modo

MODO kommer senast från en förlust på hemmaplan där man tog sig an Karlskoga i tisdags kväll där matchen slutade med 1-5.

– Vi gjorde många bra saker men vi sjunker för lågt när det inte går bra och de får göra målen alldeles för enkelt. Det har hänt i flera matcher och så även senast mot Karlskoga, säger MODO:s tränare Andreas Johansson och fortsätter:
– Vi hade en bra träning innan avfärd ner till Mora där fokus låg på några nya övningar för att förbättra detaljer i spelet. Vi tränade även special teams med spelet i powerplay och boxplay.

Andreas Johansson fortsätter:
– Det viktigaste är att vi måste skapa oss ett tryggt spel och hålla oss till det hela tiden och i varje byte. Oavsett match och oavsett motstånd. Dagen efter senaste matchen var det lite lågt men vi har repat upp oss väldigt bra efter det och det känns bra nu då vi pratat om det vi behöver göra och det vi ska göra framåt, avslutar Andreas Johansson.

Källa: moraik.se och modohockey.se