Inför Mora – Oskarshamn

Mora tog en viktig seger nere i Malmö i onsdag mot Pantern. Det räckte med ett enda mål av Emil Bejmo för att Mora skulle ta hem segern.

Efter en mållös första period där Mora hade det mesta trycket så skulle det bli ändring på det i den andra perioden. Emil Bejmo lyckades spräcka nollan på duktige Tex Williamsson i Oskarshamns mål efter drygt tre minuters spel in i perioden.

– Vi spelade riktigt bra! Pantern är ett bra lag som spelar med stort tålamod. Jag gillar vår arbetsinsats och jag tycker vi håller en bra nivå under större delen av matchen. Jag hade gärna sett att vi fått lite bättre utdelning och avgjort matchen tidigare men sammanfattningsvis är det en riktigt bra insats att ta tre poäng mot ett svårspelat lag, summerar Moras tränare Jeremy Colliton.

Mora har nu tagit fem segrar i rad och man siktar på den sjätte raka i kväll. Den stora anledningen till att Mora vunnit mycket på slutet beror på att man har en stark defensiv där man inte släpper in motståndarna framför mål utan man trycker för det mesta ut dom till kanterna. Även målvaktsspelet har höjts flera knäpp. Spelar man så här kan det bli en väldigt rolig vår. Mora har på de fem senaste bara släppt in 4 mål vilket har bidragit till att man vunnit matcherna.

– Den största anledningen till de vinster vi haft är att vi har stor konkurrens om platserna i hela laget. Både målvakter och utespelare har en enorm hunger efter att vinna matcher och de är villiga att göra det arbete som krävs. När alla är villiga att betala priset för att vinna så får vi också framgång, säger Jeremy.

Ikväll är det en ny match. Det gäller för grabbarna att nollställa sig och att man inte blir för stora på sig utan att man ska respektera varje motståndare. Oskarshamn är inget dåligt lag, de ligger bara 7 poäng efter Mora i tabellen och parkerar på en nionde plats. Oskarshamn åkte på en rejäl plump i onsdags mot Almtuna där man förlorade med hela 7-3 så räkna med ett revanschsuget lag ikväll.

– Ja vi räknar med att de kommer att vara hungriga på en revansch. De har ett bra djup genom hela laguppställningen och är bra både i powerplay och i boxplay.  När vi möttes där nere tycker jag ändå att vi spelade ganska bra men de fick psykologiskt viktiga mål samtidigt som vi inte riktigt kom till i offensiven, säger Jeremy som har taktiken klar för sig imorgon.

– Vi vill fortsätta spela med desperation och en hög arbetsmoral. När vi spelar så kontrollerar vi matcherna och speciellt hemma är det något vi kan få momentum av och ännu mer tid i anfallszon.

Laget presenteras som vanligt två timmar innan match men troligen så blir det samma uppställning som mot IK Pantern.

Källa: moraik.se