Inför Mora – Västervik

infor-match
När Mora mötte Västervik senast förlorade man med 7-5 nere i Västervik. Riktigt så många mål kommer det nog inte bli i kvällens möte i Smidjegrav Arena.

Mora har haft spelledigt några dagar efter segern mot Almtuna i fredags där man bortaslog hemmalaget med 10 sekunder kvar av förlängningen efter ett sent mål av Emil Aronsson.

Mora ligger nu på en 5:e plats i tabellen med 26 inspelade poäng medans kvällens gäster Västervik ligger på en 4:e plats och har spelat ihop 29 poäng. Västervik inledde säsongen starkt medans Mora hade en lite mer knackig inledning men som nu har vunnit 5 av de 7 senaste matcherna.

– Jag tror inte att det blir så många mål igen. De har gjort det bra och ligger nära oss i tabellen så det är viktiga poäng som står på spel för oss. Vi var inte med defensivt när vi möttes senast samtidigt som vi skapade en del chanser framåt. De har en del målfarliga spelare och ett bra powerplay så det måste vi vara beredda på, säger Jeremy.

Mora har tränat rätt duktigt under spelledigheten och man har haft riktigt bra träningar med bra fart och man har tränat mycket försvarsspel.
– Vi har kunnat vila en del senaste tiden vilket gjort oss gott. Spelarna ser fräscha ut vilket inte minst tempot på de senaste träningarna visat. Nu gäller det att göra oss mentalt redo för match igen.

Hur Mora formerar laget släpps som vanligt 2 timmar innan nedsläpp medans i Västervik saknar man 3 tunga namn ikväll –  Conny Strömberg, Victor Öhman och lagkapten Dan Pettersson.

Notera dock:
* Gjorda och insläppta mål ihop räknat står båda lagen på 89 mål på de 16 inledande matcherna.
* Västervik har med 24,49 % ett av seriens absolut starkaste powerplay.
* Samtidigt toppar Mora boxplay ligan med 92,59 %, vilket är ett imponerande facit.
* Senast lagen möttes i höst vann Västervik en riktig målfest med siffrorna 7-5.

Källa: moraik.se samt Hockeyallsvenskan.se

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.