Inför Timrå IK – Mora IK

Två lag lyckades hålla nollan i premiäromgången av HockeyAllsvenskan. Nu möts de båda lagen Timrå och Mora under lördagseftermiddagen.

Mora fick en perfekt inledning av HockeyAllsvenskan 2016/2017. Redan efter 20 minuters spel hade man gått upp i en 3-0 ledning hemma mot BIK Karlskoga efter att Bejmo, Svanlund och Aleardi gjort målen.

– Vi fick verkligen en jättebra start och kom ut precis som vi ville. Andra och tredje perioden var kanske inte lika bra då vi blev lite utdragna men å andra sidan släppte vi inte heller till så mycket chanser. Det var riktigt starkt att hålla 3-0 hela matchen ut, säger Moras tränare Jeremy Colliton.

Även lördagens motståndare, Timrå, fick en riktigt bra start av serien när man bortaslog Almtuna med 1-0 under torsdagskvällen efter att ha gjort matchens enda mål sent i den första perioden.

Mora och Timrå har stött på varandra under försäsongen. I en riktigt bra hockeymatch i SCA-cupen kom då Mora tillbaka från ett 4-2 underläge och kvitterade under matchens sista minut till 4-4.

– Vi vet vad som väntar oss. Det är ett lag som liknar oss på många sätt och det kommer att bli en bra värdemätare för oss. De kommer garanterat att komma ut riktigt hårt så det gäller att stå emot framförallt de första 10 minuterna.

Matchen startar kl. 16:00 och sänds i vanlig ordning på C More.se

Intervju ved Colliton kan ses här på moraik.se

Källa: MoraIK