Inför Tingsryd – Mora

Mora åkte i dag ner till Småland för att ta sig an Tingsryd på bortaplan i morgon.

Mora är inne i ett stim just nu. Senaste matchen mot Oskarshamn i fredags fick man en mardrömsstart då Oskarshamn gjorde mål efter dryga minuten men Mora kom tillbaka starkt och man vann matchen ganska komfortabelt med 4-2.

– Det finns mycket som jag tycker om med matchen. Förutom att vi släppte in det tidiga målet så tycker jag ändå att vi fick en bra start. Vi fortsatte att trumma på och studsade tillbaka omgående vilket var roligt att se. Jag hade gärna sett att vi avgjort matchen i den andra perioden när vi hade chansen till det. Vi hade ett bra tryck där stundtals men hade inte riktigt skärpan i avsluten för att avgöra. Överlag var det en bra prestation där vi inte gav dem så mycket och vi förtjänade att vinna, konstaterar tränare Jeremy Colliton.

Mora hade träningsfri lördag men man återupptog träningen under söndagen och måndagen.
– Jag är jättenöjd med prestationerna under de två träningarna vi haft. Härlig kämparglöd och arbetsmoral vilket är nyckeln till framgång. Idag har vi tagit bussen till Växjö där vi också kör ett ispass imorgon förmiddag innan vi åker till Tingsryd för match, berättar Jeremy.

Det är tätt i toppen, 3 lag med 38 poäng men med olika målskillnader. Västervik toppar serien följt av Timrå och Mora. Mora är långt ifrån nöjda och man vill behålla den form man har just nu.

– Det är viktigt att vi behåller ödmjukheten och kommer ihåg varför vi är ett bra lag. Allting börjar med arbetsmoralen utan puck och viljan att alltid vinna 50-50 situationerna. När vi lyckas med det fungerar också resten av spelet. Det är trevligt att höra att folk är nöjda med vår insats men det finns mycket mer arbete att göra, säger Jeremy.

Tingsryd är inne i en negativ trend med 6 raka förluster medans Mora är inne i en positiv trend men Jeremy är beredd på ett desperat Tingsryd.

– Det är en lite farlig situation för oss. Jag hade nog hellre mött dem om de haft en vinstsvit. Det kommer säkerligen en tid här framöver när de vinner fyra-fem matcher i rad och vi har full respekt för dem. Vi måste spela smart och med tålamod och givetvis få dem att jobba för varje chans. Att kontrollera momentum i matchen är också viktigt, avslutar Jeremy.

Hur laget kommer att formers bestäms som vanligt två timmar innan nedsläpp.

Källa: moraik.se