Inför Västerås – Mora

nasta_match_mikmusik_logos_2

Mora kom inte upp i någon vidare standard trots ett relativt tidigt ledningsmål mot Västervik. Mora har i matchen mot Västerås ikväll siktet inställt på att bryta den förlusttrend man nu är inne i.

I matchen mot Västervik i lördags var det den tredje förlusten i rad trots att det var rena rama målkalaset för båda lagern. Mora har endast vunnit en match på de 4 inledande matcherna och det var i premiären mot BIK Karlskoga där man kunna kliva av isen efter 3 perioder med en 3-0 seger.

Det var en underhållande match men det var alldeles för många mål i matchen. Det som var mest frusterande var att Mora fick ett tidigt ledningsmål och spelade rätt bra offensivt men hanterade inte övertaget tillräckligt bra för att kunna vinna matchen. Mora ledde matchen med 2-0 och det är den starten man vill ha i en bortamatch, spelet utan puck var däremot inte alls bra och man klarade inte att hålla ledningen perioden ut utan Västervik reducerade,kvitterade och tog ledningen innan periodvilan infann sig.

ikväll möter Mora Västerås på bortaplan, ett Västerås som endast tagit en poäng på de 4 inledande matcherna så räkna med att Västerås kommer att vara taggade i kvällens match mot Mora. Inte endast Västerås kommer att vara taggade ikväll utan även så Mora efter den dåliga start man haft i årets serie. Lite mer fart, mer fysiska i spelet och att man klarar av att hålla pucken inom laget så ska man även kunna knipa 3 poäng ikväll. Back to basic med andra ord.

Laguppställningen ser ut som följer, observera att Nathan Deck inte är med pga ytterligare en hjärnskakning, även Alex Alerardi saknas i kvällen match. Däremot är Jacob Nilsson tillbaka i spel:

Målvakter
Timo Niemi ( Mattias Pettersson )
1:a femman
Backar: Erlend Lesund, Kevin Gagné
Forwards: Alexander Hilmersson, Emil Aronsson, Pierre Engvall
2:a femman
Backar: Erik Flood, Patrik Eklund
Forwards: Robin Johansson, Jacob Nilsson, Emil Bejmo
3:e femman
Backar: Filip Halvordsson, Joakim Lilliehöök
Forwards: Ludvig Elvenes, Kevin Goumas, Mathias Bromé