Intervju med Peter Hermodsson

Peter-Hermodsson-hockeysverige.se_
Här kommer en intervju med Peter Hermodsson som är gjord idag 10/7:

Frågor om dagens trupp och kommande säsong

Hur ser du på det lag som vi har för tillfället?

Det ser jätte spännande ut en härlig blandning mellan rutinerade spelare och unga väldigt lovande.
Vi kommer ha ett skridskostarkt lag i år. Nyckeln kommer bli att få ihop gruppen att arbeta för varandra och att det bli ett bra själv förtroende i grabbarna. Ett yngre lag kan lätt tappa självförtroende i motgång så där ligger Jeremys och Örjans stora arbete att se till att bygga laget och individen att tro på det vi gör och att vara starka tillsammans även om det skulle gå emot i perioder.

Hur stor är spelarbudgeten i år jämfört mot föregående säsong?

Vi har 6 MSEK inkl soc. vilket är ca 2 MSEK mindre än ifjol. Sedan får vi se hur stort stödet blir i spelarstödet och reklam intäkter om vi kan få en slant till under hösten till förstärkningar av styrelsen.

Är det någon spelare som ni scoutat speciellt mycket?

Nej det tycker jag inte utan Jeremy har arbetat otroligt hårt och sett i stort sett alla spelare i flera matcher under våren.

Hur ser du på Mora IK:s chanser på att vara ett topp 8 lag kommande säsong?

Tycker det är extremt stora och skall självklart vara en målsättning för en förening som Mora IK.
Vi vill alltid vara med och fightas i toppen även om vi aldrig ligger i toppen när det gäller ekonomiska resurser.

Värvningen av Örjan Lindmark – Hur kom det sig att ni fick hit honom och hur gick den till?

Vi träffade ett antal kandidater och Örjan var en av dem. Jag ringde helt enkelt upp honom då han på papperet passade in i den profil vi sökte. Sedan visade sig att han och Jeremy hittade varandra direkt. I slutändan så måste det vara en person som Jeremy vill ha och som passar in i den kravprofil vi sökte. Det gjorde Örjan bäst av kandidaterna och det är en skön lirare är säker på att han kommer bli omtyckt av spelarna.

Vilken spelare tror du kommer att blomma ut riktigt kommande säsong?

Vi har många spännande spelare som kan ta steget i år. Men om jag måste nämna någon så säger jag Hilmersson som ser fantastisk ut på försäsongen och som har så mycket inom sig sedan tror jag Linus Johansson kan bli en överraskning men som sagt det finns många fler.

Varför har ni valt att lägga så få träningsmatcher hemma i år igen
(Många fans efterlyser mer matcher på hemmaplan)

Det kommer bli tre matcher totalt vi kommer lägga en intern match som första match plus cupen. Sedan har vi Leksand i Älvdalen, det blir totalt 4 matcher då jag räknar Älvdalen som en nästan hemmamatch.

Sedan vill Jeremy komma iväg på en cup och få ihop laget så totalt så tycker vi det är ok men vi skall tänka på det om det är ett önskemål.

Mikmusik.se tackar Peter för den tid han tog att besvara dessa frågor.