Jonas Westerling slutar i Mora IK

Tyvärr meddelade klubben att forwarden Jonas Westerling och Mora IK går skilda vägar. Detta p.g.a. rådande familjesituation för Jonas.

Förra säsongen stod han för 30 poäng på 50 matcher i Moratröjan. Den säsongen var hans åttonde A-lagssäsong i moderklubben. Samtidigt har han nu en dotter i Västerås vilket gjort att det blivit en ohållbar familjesituation, vilken ligger till grund för Jonas beslut att nu lämna Mora IK.

– Mora IK har verkligen gjort allt som står i deras makt för att jag ska vara kvar och jag är otroligt tacksam för all hjälp jag har fått. Vi har kollat på det mesta, men hur man än vrider och vänder på det är det ändå en tre timmars bilfärd ner dit. Det blir inte optimalt för mig som hockeyspelare att prestera på en 100 procentig nivå. Kan jag inte göra det så är det varken rättvist mot mig själv eller klubben att spela kvar här.

– Mora IK är min moderklubb och jag har spelat här från pojkspelare och tagit mig upp till A-laget. Det är klubben i mitt hjärta och nummer ett för mig så det är ett jobbigt beslut, säger Jonas själv.

– Otroligt tråkigt men samtidigt förstår vi Jonas fullt ut. Familjen kommer och skall alltid komma i första hand. Jonas hade en stressig situation redan ifjol och vi måste ha full förståelse för att familjen alltid kommer först. Vi kommer inte sätta några käppar i hjulet för att Jonas ska kunna spla hockey på den nivå som han hör hemma. Vi önskar honom lycka till och han är alltid välkommen tillbaka till Mora IK, kommenterar klubbdirektör Peter Hermodsson.

Intervju: Kenny Åström, Mora IK

Nedan en videointervju med Wesslan: