Kvitterat i matchserien

Ja, ikväll hade tyvärr Leksand gjort hemläxan sedan förra matchen. Man stängde av Mora effektivt vid blå.

En jämn första period där lagen turades om att ha chanser. Mora kändes lite lite vassare i sina anfall men Leksand var absolut inte ofarliga.
Mora hade många powerplay men man utnyttjade inte situationerna man fick. Men några chanser hade man och det var inte långt ifrån ett par gånger.
Man vann skotten i första med 10-3 men Leksand var inte ofarliga trots de få skotten. T ex fick Bertov glida helt oberörd in från sin backpsition men Engstrand var med på noterna. Perioden slutade 0-0.

Men mål skulle det dock bli i den andra perioden men det skulle vara Leksand som gjorde det första målet i spel 5 mot 3 efter 4:57 genom ett backskott som letade sig in över Engstrands klubbhandskryss. MEN Mora skulle dock tämligen omgående svar med att kvittera till 1-1 efter att Leksands målvakt skickat ut returen rätt framför Oscar Svanlund. Om Leksand åkte på många utvisningar i den första perioden så skulle domarna utjämna statistiken i den andra perioden då man blåste för nästan det minsta lilla. Mora klarade dock de flesta boxplay förutom i det sista BP då man stod alldeles stilla och kollade på puckföraren. Leksand tog dock ledningen innan pausvilan 1-2.

Mora åkte på en väldigt billig utvisning i början av tredje.I följande BP gjorde man inte ens ett försök att stoppa utan Rittola fick stå å sikta bra länge innan han skickade in pucken över Engstrands axel och man tog iom det ledningen med 1-3. Trots underläge fick Mora lite energi och man kunde reducera till 2-3 genom Jacob Nilsson. Men Mora skulle inte komma närmare än så. Mora tog ut målvakten trots att man inte hade kontroll över pucken och det straffade sig nästan direkt då Rittola på nytt satte pucken i mål, denna gång i öppen kasse.