Lesund avstängd efter matchen mot BIK Karlskoga

När Mora och Karlskoga möttes i lördags så uppstod ett slagsmål där bl a Erlend Lesund var inblandad. Erlend fick 5+20 min (match penalty) vilket automatiskt leder till en anmälan till disciplinnämnden som nu beslutat om att stänga av Erlend under 2 matcher. Erlend spelar inte i matchen ikväll mot IK Pantern och inte heller mot IK Oskarshamn på lördag.

Anmälan:
Ett gruff uppstod bakom Moras mål i samband med en avblåsning där bl a Erlend och en Karlskogaspelare började slåss. Man slog ett par slag var i början där något av slagen träffade huvudet på motspelaren. Man ansåg att Erlend var drivande under hela slagsmålet och han träffade huvudet på motspelaren upprepande gånger. Erlend fortsatte trots att linjemannen kom in och försökte att stoppa bråket.

Del av beslutet:
Av filmsekvensen som granskades syns det att Erlend tidigt mottog ett slag i ansiktet av en motspelare. Erlend slog därefter upprepande gånger mot huvudet på motspelaren vars hjälm åkte av halvvägs in i tumultet. Slagsmål av den sorten är inte accepterad inom svensk ishockey och ska rendera i avstängning. Av filmsekvensen att döma så är Erlend drivande i slagsmålet men det går inte att bedöma om han ignorerat linjemannens ingripande. Nämnden beslutar att Erlend Lesund ska stängas av i två matcher inklusive den automatiska avstängningen i och med Match Penalty