Mora åter i ledning i SHL-Kvalet mot Leksand

Vinst i första matchen, förlust i andra å nu vinst i tredje. Tufft, grinigt och många tjuvnyp å tjuvsmällar var det i kvällens match men Mora drog det längsta ( och rättvisa ) strået i kvällens match.

Mora fick en tuff start i början av matchen där man åkte på en utvisning redan efter 22 sekunder på Pierre Engvall. Mora städade av den utan några problem men sekunderna senare kom nästa utvisning.  Denna gång var det Viktor Amnér som åkte ut. Mora spelade bra i boxplay och Leksand skapade inte mycket framåt. Mora tog dock ledningen i matchen sedan Kevin Goumas skjutit ett skott som Matt Bailey fångade upp returen på och lade in pucken köksvägen. Minuten senare skulle Moras få spela i powerplay men det tog inte lång tid innan domarna återigen hittade en Morautvisning. Jacob Nilsson tacklade Bertov som hukade sig precis i tacklingsögonblicket i offensiv zon där Leksandsbacken blev liggande och domarna valde att plocka ut Jacob på ett matchstraff + fem minuters utvisning. Även om Moras boxplayspel var bra den här matchen så kom till sist ändå kvitteringen till 1-1. Och jo då, Mora fick spela i boxplay ytterligare en gång innan signalen för periodpaus ljöd. Återigen gjorde man det bra och var faktiskt närmast att ta ledningen när Kevin Goumas skickade in puck på chans som med lite bättre marginaler lika väl kunde studsat in i mål. 1-1 var ställningen efter den första perioden vilket får vara klart godkänt med tanke på att hemmalaget spelade med en man mer halva perioden jämfört med Moras powerplaytid som blott var 52 sekunder.

Den andra perioden startade med ett riktigt ställningskrig där inget av lagen ville släppa till några ytor alls. Hemmalaget hade lite mer puck men Mora gjorde det bra genom att hålla spelet längs med sargerna i egen zon. När många nog satt och väntade på att något skulle hända fick Mora en kontring där Kevin Goumas avlossade ett riktigt fin slagskott som letade sig in bakom hemmalaget målvakt och därmed var det Moraledning igen efter 4:22. Härefter fick vi se ett hemmalag som skickade in puckar mot mål och även om Mora spelade bra defensivt fick man då och då några jättechanser till kvittering framför Christian Engstrand som då spelade strålande.  Hemmalaget fick även extra hjälp att komma ikapp när det var dags för kvällens femte Morautvisning efter att en hemmaspelare slagit av hjälmen på Alex Aleardi och just Alex åkt ut på två minuter för felaktig utrustning. En märklig utvisning som ändå skulle visa sig bli lycka för Mora. I numerärt underläge fick nämligen Matt Bailey och Kevin Goumas till ett två mot ett läge där Matt gick på eget avslut med ett skott rakt upp i krysset. 3-1 för Mora efter 14:49 och det resultatet stod sig sedan perioden ut också.

Tredje perioden startade med ett hemmalag som försökte skapa tryck i anfallszonen medan Mora spelade enkelt och säkert i egen zon.  De var inte många denna afton, Leksandsutvisningarna, men det kom i alla fall en  efter 6:51 när Pierre Engvall blev nerdragen. Det tog 50 sekunder för Mora att utnyttja sitt numerära överläge och det var Alexander Hilmerson som skickade in en retur fram till 4-1. Leksand plockade ut målvakten med hela sex minuter kvar av tredje perioden för att sats apå en extra utespelare men det hela slutade med 5-1 för Mora i öppen kasse. Ja det blev tillsist också 6-1 efter ännu ett mål i öppen målbur.

Kvalet rullar vidare på tisdag med hemmamatch för Mora.

Källa: moraik.se

MATCHFAKTA

Leksands IF – Mora IK 1-6 (1-1, 0-2, 0-3)

06:32 0-1 Matt Bailey (Kevin Goumas, Christoffer Björklund)