Mora IK lånar in Ludvig Elvenes från Rögle BK

ludvig elvenes

Mora IK och Rögle BK har kommit överens om ett låneavtal gällande den 19-åriga forwardstalangen Ludvig Elvenes för kommande säsong.

Han kommer från en riktig hockeyfamilj där både pappa och farbror spelat många matcher för Rögle BK och SHL. Föregående säsong tillhörde han Rögle BK och spelade 16 SHL matcher och gjorde 1 mål och hade -4 i statistiken. Han var även utlånad till både Helsingborg och Troja/Ljungby. Han spelade även i Rögles J20 lag i superelit där han noterades för hela 36 poäng på 32 matcher i grundserien. I det efterföljande slutspelet stod han för hela 16 poäng under 7 matcher.

– Ludvig är en producerande forward som kan spela på båda kanterna. Han är riktigt bra i offensiv zon och nästa steg för honom nu är att leverera på seniornivå. Det ska bli riktigt spännande att se honom i den här serien och vi hoppas på en riktigt bra utveckling under säsongens gång, säger Moras tränare Jeremy Colliton.

– Jag ser det här som ett jättebra steg för min utveckling. Jag har hört mycket gott om föreningen och orten så jag ser verkligen fram emot det här jättemycket, säger Ludvig själv.

Låneavtalet gäller för hela säsongen och vi hälsar Ludvig varmt välkommen till Mora IK!

Källa: moraik.se

Jeremy Colliton om Ludvig Elvenes: