Mora IK nollade mot IK Oskarshamn……

Ja, vad säger man – Efter regn kommer solsken…. Ungefär det tankesättet får man ha efter kvällens match mot IK Oskarshamn.

Mora var (som det varit de senaste matcherna) det hetaste laget till en början av matchen. Men det var inte Moras kväll helt enkelt denna afton. Redan efter 2:46 skulle det första målet trilla in, tyvärr var det IK Oskarshamn som gjorde 1-0 genom Robin Söderqvist efter en bjudning från Moras håll. Hemmalaget fick komma alldeles för nära inpå Mattias Petersson i Moras mål. Mora skulle ändå jobba sig in i matchen mer å mer och för att se något positivt denna match så sköt Mora iaf flest skott hela matchen sett. Mora hade svårt att få till de riktigt heta målchanserna som man strävar efter.

Andra perioden var mer en jämn kamp där båda lagen turades om att ha bra perioder i matchen. Mora tryckte de sista 5-6 minuterna på för att få till en kvittering men pucken vela inte leta sig in bakom Erik Källgren som var Oskarshamns burväktare för kvällen.

Även i den tredje perioden inledde Mora bäst men efter en utvisning på Erlend Lesund så behövde hemmalaget dryga minuten in i efterföljande powerplay för att öka på sin ledning till 2-0. Mora skapade stundtals ett bra tryck i offensiv zon men man hade extremt svårt att få in pucken i mål. Mora tog ut Mattias Pettersson i ett desperat försök för att få till en reducering men som det sig ofta blir när man plockar ut målvakten så blev det mål i Moras kasse istället för tvärtom och därmed fastställde Nicolas Deschamps slutresultatet till 3-0.

Matchfakta:
IK Oskarshamn – Mora IK 3-0 (0-1, 0-0, 2-0)

Första perioden:
2:46, 1-0 Robin Söderqvist (Filiph Engsund, Emil Larsson)
Tredje perioden:
45:37, 2-0 Jonas Liwing ( Victor Löfstedt, Simon Norberg)
59:56, 3-0 Nicolas Deschamps (Anders H Poulsen)

Utvisningar:
IK Oskarshamn : 3×2