Mora jagar eventuella hemvändare ( Rykten )

Mora jagar spelare för att bygga sitt SHL-lag. Nu ryktas man jaga två hemvändare från Färjestad som båda har Mora som moderklubb.

Mora blev i lördags klara för spel i SHL efter att man slog ut Leksand med 4-2 i matcher. Man har sedan dess förlängt med viktiga nyckelspelare som var en stor del av lagets avancemang. Nu kan Moras första nyförvärv vara nära.

Två hemvändare

Enligt nwt.se kommer Färjestad inte förlänga kontraktet med den NHL-rutinerade forwarden John Persson som kom till Färjestad inför säsongen 15-16.
Persson spelade som junior i Mora och gick på Moras hockeygymnasium innan han flyttade till Nordamerika inför säsongen 09-10. Persson har haft en tuff säsong och har bara gjort sex mål och tretton poäng på 52 matcher. Nu ryktas han vara på väg till Mora.

”–Det avfärdar jag förstås inte. Allt är intressant nu om jag inte blir kvar i FBK och det är jättekul att Mora gick upp”, säger John Persson till nwt.se

Spelat fyra SHL-säsonger i Mora

En annan hemvändare som ryktas tillbaka till Mora är backen Tomas Skogs som även han spelat i Färjestad de senaste säsongerna. Skogs fick inte förlängt kontrakt med Färjestad efter klubbens tidiga uttåg från slutspelet. Tomas Skogs har precis som John Persson Mora som moderklubb. Han spelade i klubben under samtliga fyra SHL säsonger under klubbens senaste sejour i högstaligan. Efter det har det blivit spel i Timrå, Skellefteå och Örebro innan han hamnade i Färjestad inför säsongen 2015-16. Nu talar allt för att han kommer återvända till sin moderklubb.

Källa:hockeybladet.nu