Mora krossade AIK

Mora gjorde en helgjuten insats mot AIK där man skrev slutsiffrorna till 6-1

Mora fick ytterligare en kanonstart hemma, denna gång mot AIK där man redan efter 51 sekunder tog ledningen genom Emil Beijmo upp i vänstra krysset. Mora fick mer energi av målet och man fortsatte att trumma på och det stod inte på förens man ökade på sin ledning till 2-0, denna gång genom Daniel Hermansson. Mora var överlägsna i 1:a perioden och man borde ha fått en större utdelning under perioden.

I 2:a perioden satte AIK mer press i början men Mora hängde med ganska enkelt och AIK kom aldrig till de riktigt heta chanserna som man haft tidigare matcher. Mora trampade i en ytterligare växel och man tog kommandot återigen och man kom in i det spel man hade i 1:a perioden igen. Mora åkte sönder AIK och man var inte rädda för att smälla på när det behövdes. Mora kunde drygt 14 minuter in i perioden genom Andreas Stene även detta i krysset öka på ledningen till 3-0 efter ett fint pass av Pierre Engvall.

Drygt 2,5 minut in i 3:e perioden så lyckades AIK få in en reduceringspuck sedan Mora gått bort sig i offensiv zon. AIK fick ingen ny energi efter målet och efter ytterligare 2,5 minut ökade Mora på sin ledning till 4-1 genom Pierre Engvall och därmed var matchen avgjord. AIK tog i desperation ut målvakten men det hjälpte föga. Mora var inte färdiga än, man satte även 5-1 i öppen kasse även det av Pierre Engvall som var het denna match efter dryga 16 minuters spel. Alexander Deilert skulle till slut sätta 6-1 till Mora i spel 5 mot 3.