Mora krossade Södertälje

Mora fullständigt spelade ut Södertälje ikväll där man gjorde hela SJU mål mot Södertälje.

Mora gör 4-0

Efter en avvaktande inledning från båda lagen där man kände på varandra så la Mora i en växel ytterligare. Det var Mora som fick den första riktigt farliga chansen i matchen drygt tre minuter in i perioden. Mathias Bromé kom in från mittzonen och framför målvakten sköt han ett distinkt handledsskott som letade sig in bakom Södertäljes målvakt och 1-0 till Mora lyste på resultattavlan. Men Södertälje gav inte upp utan man jobbade sig in i matchen mer och mer och man fick även chansen i boxplay där man hade en massa chanser men Christian Engstrand storspelade även denna match och släppte inte någon puck förbi sig.

I den andra perioden skulle man dock få mer utdelning på sina chanser. 3:31 in i perioden skickade Kevin Gagné iväg pucken mot mål och pucken letade sig in i mål mellan benen på en skymd målvakt och 2-0 till Mora. Ett par minuter senare var det dags igen. Jacob Nilsson skickade iväg pucken mot mål och framför målet fanns Emil Bejmo som styrde in pucken till 3-0. Resterande delen av perioden var det bara ett lag på isen och Mora radade upp chanser men fick inte in pucken.

Mora fortsatte att trumma på i den tredje perioden. Full fart framåt och efter drygt fyra minuter in så styrde Emil Bejmo in 4-0 till Mora. Detta var bara början på en målkavalkad som komma skulle. 5-0 kom till efter att Pierre Engvall satte pucken i mål efter ett två mot ett läge. I samma situation fick Mora ett powerplay och det tog bara några sekunder för Mora att öka på sin ledning till 6-0 genom Pierre Engvall. Södertälje tog en time-out efter det målet men den hjälpte föga. Det gick 15 sekunder efter time-outen sen var det dags för debutanten Gustaf Jonsson att få göra sitt första HockeyAllsvenska mål i sin karriär och 7-0 lyste på resultattavlan vilket också vart slutresultatet. Mora gjorde 3 mål på 32 sekunder i den sista perioden.

Mora IK – Södertälje SK 7-0 (1-0, 2-0, 4-0)

Första perioden
03:19 1-0 Mathias Bromé (Jacob Nilsson, Emil Bejmo)

Andra perioden