Mora pressar Västerås och Leksand i kampen runt strecket

ha_logo_a_vt_stor_600_pixels_width
Mora tog en enkel seger mot Pantern. Pantern vaknade visserligen till i tredje perioden men det var aldrig någon fara för Moras seger.

Mora har på de senaste fyra matcherna tagit 9 av 12 poäng och man har tagit in på Västerås och Leksand som ligger närmast över strecket. Mora har 2 poäng mindre än Västerås som ligger på 8:e plats och man har 3 poäng mindre än Leksand som ligger på en 7:e plats.

Jeremy tyckte att det var väldigt viktigt att göra en bra match mot Pantern för att sätta press på lagen ovanför strecket. Mora har en press på sig varje match för att ta poäng och inte öka glappet till en play-off plats. Man ökade även glappet neråt i tabellen där Björklöven är närmast jagande efter Mora.

Jeremy var nöjd med matchen mot IK Pantern där det fysiska spelet var bra och att man satte de under press och tvingade fram spelvändningar. Han var även nöjd med att man fick puckarna mot mål och att man inte sköt utanför målet.

Mora har nu sin sista roadtrip där man på lördag tar sig an Ik Oskarshamn och på måndag Vita Hästen nere i Norrköping.
Spelar man som man gjorde mot Pantern onsdags så ska man kunna vinna eller iaf ta poäng mot båda dessa lag.

Som iaf alla Morasupporters vet så är Erlend Lesund avstängd 2 matcher pga ett tumult i matchen mot BIK Karlskoga så han spelade inte i matchen mot Pantern och han kommer inte att spela mot IK Oskarshamn heller.
Ersättaren Joakim Lilliehöök fick chansen tillsammans med Kevin Gagné och gjorde ett bra jobb i rollen som ersättare för Lesund.

Victor Backman, det andra nyförvärvet fick dock endast spela ett fåtal byten pga att det var svårt att ändra i 4 väl fungerande femmor.