Mora tappade allt mot Västerås

Mora ledde matchen hemma mot Västerås med 3-1 men man tappade initiativet helt efter det.

Första perioden var jämn och spännande. Västerås tog ledningen efter dryga minuten in i perioden genom före detta Moraspelaren Christoffer Fish.
Men kvitteringen lät inte vänta på sig. Minuten efter så hittade Pierre Engvall rätt via en retur. Det var många chanser efter det för båda lagen. Tretton minuter in i perioden tog Mora rättvist ledningen i matchen genom Kristian Jakobsson som styrde in pucken efter ett skott från Jesper Eriksen.

Början av andra perioden fortsatte där den första slutade . Mora hade ett bra tryck mor Västerås och efter drygt två och en halv minut ökade Mora på sin ledning via ett välplacerat skott från Patrik Karlkvist i powerplay. Mora hade br tryck även efter det målet och man skapade många chanser men sen började Mora att slarva en hel del. Man skickade iväg många chanspuckar och passningarna satt helt fel. Man tappade initiativet helt och Västerås kunde både reducera och kvittera inom några minuter. Hade inte Jacob Johansson storspelat i den andra perioden så hade Västerås tagit ledningen. Men 3-3 stod sig perioden ut och man kunde försöka samla krafterna till den tredje perioden.

Den tredje perioden var Västerås helt å hållet. Mora hängde inte alls med och spelet man hade i första och halva andra perioden var helt bortblåst. Man spelade som ett pojklag som spelade sin första match för säsongen. Västerås fick tre väldigt enkla mål och slutresultaten blev 3-6.

Presskonferansen efter matchen: