Mora tog 3 poäng ytterligare mot Sundsvall

Första perioden bjöd inte upp till något vidare spel från något av lagen. Tempot var som bortblåst och det slarvades från båda håll. 5.45 in i perioden fick Mora spela powerplay och det ledde till att Mora tog ledningen genom Jacob Nilsson efter ett fint pass från Daniel Hermansson. Man fick extra energi iom målet och drygt 14 minuter in i perioden så fick man ytterligare ett powerplay men denna gång så fick man inte alls till spelet. Sekunderna efter att Sundsvall blivit fulltaligt så ökade Mora på sin ledning till 2-0 genom Patrik Eklund som hittade en lucka mellan målvaktens ben och stolpen. Sundsvall reducerade tämligen omgående efter att Moraspelarna helt tappat sina markeringar. Man var även nära en kvittering men Jacob Johansson gjorde en fin räddning.

Andra perioden blev händelserik och redan efter drygt 4 minuter så kvitterade Sundsvall genom en spelvändning. Efter det var det spel fram o tillbaka och det skapades chanser till o från, en del riktigt vassa och målvakterna fick jobba mycket för att hålla pucken utanför mål. Drygt 13 minuter i perioden tog Mora återigen ledningen genom Pierre Engvall. Ledningen skulle inte hålla i sig länge utan redan efter 26 sekunder kunde Sundsvall återigen kvittera till 3-3. Trots den snabba reduceringen så kämpade Mora på och man fick även en ny chans i powerplay och den utnyttjade man genom att Patrik Karlkvist satte 3-4. Mora åkte på en utvisning i slutet av perioden men man hade inga större problem att klara av den.

I den tredje perioden fick Mora en drömstart och redan efter 1:25 in aå hittade Linus Sandin rätt genom ett handledsskott. Mora kontrollerade matchen helt efter målet och Sundsvall hade stora problem med att ta sig in i Moras zon pga ett bra försvarsspel.

Comments are Closed