Mora tog en poäng nere i Uppsala

Andreas Stene kvitterade matchen till 3-3 när det återstod 14 sekunder av matchen. Mora hade övertaget i stort sett hela matchen men man är väldigt ineffektiva framför mål.

Mora inledde matchen som man gjorde hemma mot Timrå. Man drog på sig en tidig utvisning och 1-0 var ett faktum. Någon minut senare ökade Almtuna på sin ledning till 2-0. Almtuna hade bra press mot Moramålet och Jacob tvingades till några riktigt kvalificerade räddningar för att hålla Mora kvar i matchen. Mora tog kommandot i matchen efter att man fick ett powerplay 14 minuter in i perioden. Mora tog 20 sekunder på sig sedan satte Alexander Deilert  reduceringen 2-1 från blålinjen.

Mora fortsatte sin press mot Almtuna i andra perioden. Man hade det mesta av spelet och man hade riktigt heta chanser stundtals men man saknade det lilla extra för att få in pucken i mål. Almtuna fick inrikta sig på att försvara sig hela perioden men man åstadkom några kontringar där Jacob Johansson tvingades till några räddningar.

I tredje perioden satte Mora mer press från start och Almtuna var tvungna att ta time-out efter dryga 6 minuter in i perioden. Time-outen hjälpte endast några minuter sen var pressen från Mora ett faktum igen. Linus Johansson åkte på en tvåminutare efter en kampsituation och i det efterföljande powerplayet för Almtuna så ökade man på sin ledning till 3-1. Mora visade efter det en bra lagmoral och man fortsatte att trumma på i Almtunas zon. Daniel Hermansson reducerade till 3-2 efter 12.43. Mora kvitterade 14 sekunder kvar av perioden genom Andreas Stene.

I förlängningen hade Mora i stort allt spel och man fortsatte att skapa chanser.
Mora slarvade i slutet av förlängningen vilket straffade sig genom ett kontringsmål av Almtuna när det återstod endast 12 sekunder av förlängningen.