Mora upp i serieledning

Den första perioden blev en fartfylld tillställning från båda lagen. Almtuna var lite hetare i den första delen av perioden då Mora drog på sig två utvisningar ganska tätt inpå varandra. Detta gjorde att Almtuna fick press i Moras zon och de skapade en del bra chanser. I andra halvan var det Mora som hade taktpinnen då man fick chansen 5 mot 3 i 35 sekunder men man lyckades inte att spräcka nollan. Några minuter senare var det dock Almtuna som skulle ta ledningen, ett riktigt slumpmål som styrdes in av en spelare som fick pucken i brösthöjd och pucken gick in bakom en annars storspelande Jacob Johansson. Mora skulle dock kvittera ganska snabbt då Mora fick en snabb spelvändning där Emil Beijmo hittade Kevin Gagné som skickade in 1-1.

I den andra perioden fortsatte det höga tempot och man tog verkligen vara på varje centimeter på isen. Det var inte lika många chanser denna period men det saknades dock inte chanser. Moras Christoffer Björklund åkte på en väldigt tveksam utvisning där både publik å spelare funderade varför domaren tog en utvisning på en situation där Almtunaspelaren hoppade över Björklund. Detta utnyttjade dock Mora på allra bästa sätt då man i numerärt underläge vann pucken genom Andreas Stene som hittade Pierre Engvall framför mål och han skickade in 2-1 till Mora. Engvall hade lite senare ett jätteläge men pucken tog i stolpen.

Den tredje blev en riktig kamp period mellan ett desperat Almtuna som satsade fullt framåt och ett Mora som skulle försvara sig med allt man hade. Almtuna skulle dock skapa mest och Jacob fick det svettigt mellan stolparna. Mora tilldömdes en straff som Emil Beijmo tog hand om men Almtunas målvakt var med på noterna. Almtuna tog i de sista minuterna ut sin målvakt för att försöka få till en kvittering men då tog istället Emil Aronsson hand om pucken och satte den i öppen kasse och gav Mora ledningen med 3-1 som också blev slutresultatet.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.