Mora vände och vann

Mora fortsätter på vinnarstråket då man vann komfortabelt med 1-4 mot Södertälje i går kväll.

Mora fick även denna match en mardrömsstart. Redan efter 2,14 kunde Södertälje ta ledningen med 1-0 genom en fristående Anton Holm i slottet i powerplay.
Men bortalaget skulle dock spela upp sig vilket har varit så i de senaste matcherna, Mora tog över mer och mer ju längre perioden gick och man hade även några chanser till att kunna kvittera. Precis i slutet av perioden åkte Mora på ytterligare en utvisning.

Mora fick alltså  börja den andra perioden med att spela boxplay men det var Mora trots en man mindre som skapade mest. Jacob Nilsson vart nerdragen framför Södertäljes mål och Mora tilldömdes straff som Jacob själv lade som tyvärr tog i stolpen. Några moment senare vart Mathias Bromé frispelad men inte heller han lyckades att sätta pucken i Södertäljes mål. Mora skulle dock efter 4,19 in i perioden äntligen få utdelning när Erik Flood med ett slagskott från blålinjen hittade rätt fram till 1-1.Mora fortsatte att styra spelet och sett till de chanser borde man gjort flera mål . Men kunde man också hamnat i underläge precis i slutet av perioden sedan då man tappade markeringarna och Södertälje fick en jättemöjlighet med en spelare framför mål men Mattias Pettersson gjorde en strålande räddning.

Mora skulle dock få utdelning i den tredje perioden efter att man haft ett flertal riktigt vassa chanser men inte lyckats få in pucken.  Ludvig Elvenes lyckades sätta 1-2 till Mora efter en passning från Emil Bejmo. Några minuter senare satte en frispelad Alexander Hilmersson 1-3. Mora åkte på en 2+2 utvisning på Goumas men  man spelade hur säkert som helst i boxplay och man visade varför man leder just den spelformen i HockeyAllsvenskan med imponerande 89,47%.
Strax efter att Mora blivit fulltaliga så kunde man sätta spiken i kistan 1-4 genom Jacob Nilsson med ett inte otagbart skott för Södertäljes målvakt.